Home Duyuru Güvercin sevenler Mustafakemalpaşa’da buluşuyor

Güvercin sevenler Mustafakemalpaşa’da buluşuyor

- Guncellenme Tarihi: 17 Mart 2017 14:42
3 min read
Güvercin sevenler Mustafakemalpaşa’da buluşuyor için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa, bu yıl 4’sü düzenlenecek olan Güvercin Güzellik Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Mustafakemalpaşa’nın tanıtımını sağlamak ve güvercin potansiyelini geliştirmek amacıyla 10 yıl aradan sonra yapılacak festival, 19 Mart Pazar günü saat 10.00’da Kapalı Pazaryeri’nde güvercin sevenlere kapılarını açacak.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Güvercin Sevenler Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek festival, bütün güvercin ırklarına açık olacak.

Mehter Takımı gösterileri ve çekilişlerin yapılacağı etkinlikte güvercinlerini sergilemek isteyenlere kafesler ücretsiz verilecek.

Çevre il ve ilçelerden 3 binin üzerinde güvercin severin katılımının beklendiği festivalin Mustafakemalpaşa’ya renk katacağını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu değeri yaşatacaklarını belirtti.

Başkan Kurtulan; ” Mustafakemalpaşa ‘kelebek güvercin diyarı’ olarak biliniyor. Her yaştan insan bu güzel uğraşıyı yıllardır büyük bir ilgiyle yerine getiriyor. 4. Güvercin Güzellik Festivali ile bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bir çok bölgeden bu etkinliğe katılım olacak. Güvercin severlerin kaynaşacağı festivale tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Mustafakemalpaşa Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Recai Ok ise barışın simgesi olan güvercinler ile Mustafakemalpaşa’nın tanıtımında önemli bir rol üstlenmek istediklerini dile getirdi.

” Bu festival, güvercin sevenler için bir şampiyonlar ligidir ” diye konuşan Recai Ok, ciddi bir katılımla üst düzey bir etkinlik gerçekleştireceklerini kaydetti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …