Home FOTO GALERİ İMSİAD, PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ’I BURSA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURDU…

İMSİAD, PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ’I BURSA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURDU…

- Guncellenme Tarihi: 17 Mart 2017 14:38
8 min read
İMSİAD, PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ’I BURSA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURDU… için yorumlar kapalı
0

İMSİAD EKONOMİ BULUŞMALARI’NIN KONUĞU PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ OLDU…

BURSA – İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen ‘İMSİAD Ekonomi Buluşmaları’nın konuğu, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş oldu.

Rich World Gayrimenkul A.Ş. sponsorluğunda Podyum Davet’te gerçekleştirilen organizasyonun açılış konuşmasını yapan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, İMSİAD’ın üyelerinden aldığı güçle her geçen gün daha da büyük bir aile olduğunu belirtti.

İMSİAD’ın Bursa’nın tüm dinamikleri ile dirsek temasında olduğunu da kaydeden Başkan Gökçadır, “İMSİAD olarak, tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurma noktasında gayretimiz var. Bu kapsamda hem Uludağ Üniversitesi hem de Bursa Teknik Üniversitesi ile işbirliklerimiz devam ediyor. İnşaat sektörünün önde gelen isimlerini öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Onları şantiyelere ve iş sahalarına götürerek, kendilerini pratikte de geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Başarılı öğrencilerimize de burs veriyor, onların gayretlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

Bursa’da bir ilk…

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek, Sismik İzolasyon Çalıştayı düzenlediklerini hatırlatan Adil Gökçadır, bu tarz organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini de belirten Gökçadır, “Hayata geçirdiğimiz hemen her projede bizlerden desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO, Akademik Odalar ve Üniversitelerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İnşaat Haftası…

Nisan ayının 3. haftasını İnşaat Haftası olarak ilan ettiklerini dile getiren Adil Gökçadır, “Nisan ayında gerçekleştireceğimiz fuarın bir gün öncesinde Bursa’nın tüm dinamiklerinin de yer alacağı önemli bir organizasyon gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Dönüşümde soru işaretleri ortadan kalkıyor…

‘İMSİAD Ekonomi Buluşmaları’nın ana sponsoru olan Rich World Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İloğlu ise, özel sektörün iş hacmi içerisinde kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığını belirterek, “Ülkemiz ve şehrimizin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm, sektördeki tüm dinamiklerin olduğu gibi bizlerin de çok önem verdiği bir konu. Rich World gayrimenkul olarak, hem vatandaşların, hem müteahhitlerin hem de karar vericilerin önemle üzerinde durduğu kentsel dönüşümde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Dönüşümün taraflarını aynı masada buluşturuyor ve akıllardaki soru işaretlerine cevap arıyoruz. Bilgi kirliliği oluşmasına izin vermiyor, hem vatandaşların hem de yüklenici firmaların menfaatlerini gözetiyoruz” dedi.

 2017 yatırım yılı…

Rich World Gayrimenkul A.Ş. olarak 2017’yi yatırım yılı ilan ettiklerini de dile getiren Cengiz İloğlu, “Henüz genç bir firma olmamıza rağmen kısa sürede ticari faaliyetlerimizi geniş bir yelpazeye taşıdık ve 2017’yi yatırım yılı ilan ettik. Şunu açıkça ifade edebilirim ki, büyümemizi sağlam ve doğru adımlarla gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda yıl içerisinde Rich World mimarlık ve Rich World inşaat’ın projelerine başlayacağını buradan duyurmak istiyorum. Umuyorum her iki alanda da önemli çalışmalara imza atacak, gayrimenkul alanındaki başarımızı pekiştireceğiz” dedi.

“Güney Kore ve Singapur’un geldiği nokta çok önemli”

Geceye konuk konuşmacı olarak katılan Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri katılımcılara aktardı. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için insana yatırım yapması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Ar-Ge ve insan yatırım yapmayan ülkeler, hedefledikleri yere ulaşamaz. 1980’li yıllarda benzer ekonomilere sahip olduğumuz Güney Kore ve Singapur’un bugün gelmiş oldukları nokta çok önemli. Bunun iyi analiz edilmesi gerekiyor. Singapur, bugün kişi başına düşen milli geliri 56 bin dolara çıkardıysa, Ar-Ge ve insana yaptıkları yatırım sayesindedir” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …