Home GÜNCEL HUKUKİ ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ 17 MART 2017 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI

HUKUKİ ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ 17 MART 2017 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI

- Guncellenme Tarihi: 17 Mart 2017 14:34
4 min read
HUKUKİ ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ 17 MART 2017 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI için yorumlar kapalı
0

Değerli meslektaşlarımız, kıymetli basın mensupları;

Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan geçmekteyiz. Ülkemizin geçirdiği referandum sürecinde seçim tercihleri her vatandaşımızın demokratik hakkıdır. Ancak kuruluş amacı meslek mensuplarına hizmet etmek, onların mesleki sorunlarını çözmek ve çıkarlarını korumak olan meslek odaları maalesef bu görevleri dışında her işi yapmaktadır.

Özellikle kendi siyasi düşüncelerine ve ideolojilerine aykırı olan siyasi parti ve her türlü dünya görüşüne muhalefet etmek asıl gayeleri haline gelmiştir.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu bu sıfatı ile kapı kapı gezerek Anayasa değişikliği ile ilgili halkı bilgilendirme yerine “hayır propagandası” yapmaktadır. Sayın Feyzioğlu’nun, her görüşten yüz bini aşkın avukatın temsilcisi olduğunu unutarak sadece kendi siyasi görüş ve hayata bakış açısını tüm avukatların bakış açısıymış gibi sunması kabul edilemez.

Sayın Feyzioğlu basın açıklamasında, Cumhurbaşkanının tarafsız olarak halkı kucaklaması gerektiğini beyan etmesine rağmen kendisi tüm avukatlar sanki onun düşüncesindeymiş gibi hayır propagandası yapmaktadır. Yaptığına da halkı bilgilendirme adını vermektedir. Maalesef kendisi tarafsızlığını yitirmiş ve siyasi parti liderliğine soyunmuştur.

Mensubu bulunduğumuz Bursa Barosu mevcut yönetimi de “Hayır” amblemli afişlerle toplantı düzenleyerek tarafsızlığını yitirmiştir. Bursa Barosu yönetimi bu hareketiyle üç bine yakın avukat üyesini yok saymakta, bir siyasi parti gibi hareket etmektedir. Bilinmelidir ki ne TBB Başkanı ne de Bursa Barosu Yönetimi 16 Nisan referandumu ile ilgili yaptıkları açıklamalarla kurumsal olarak biz avukatları temsil

Bu minvalde TBB Başkanını ve Bursa Barosu yönetimini düştükleri bu yanlıştan dönmeye, asıl görevleri olan meslek ve mesleğin sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz!

Son olarak bilinmelidir ki 16 Nisan’da bugüne kadar olduğu gibi halk ne diyorsa o olacaktır. Halkın üzerinde hiçbir vesayet makamı ve iradeyi kabul etmiyoruz. Saygılarımızla…

 

 

HUDER BURSA ŞUBESİ ADINA

BAŞKAN AV. NEJDET YILMAZ

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…