Home GÜNCEL BÜTÜN

BÜTÜN

- Guncellenme Tarihi: 21 Şubat 2019 11:02
4 min read
BÜTÜN için yorumlar kapalı
0

Bütünlük enteresan bir kavramdır. Zihin bütünselliği aynıdanlık olarak algılasa da aslında bütünsellik tamamen farklılıklardan oluşur. Zihinle kol kola veren ego bunu bir tehdit olarak algılayabilir. Ve farklı addettiğini rakip olarak görmeye çok müsaittir. Devamı zaten mutsuzluk. Hırsın yönettiği davranışlar, yalnızlık ve (başarsa bile) başarısızlık duygusu. Bu konuyu biraz daha açmak gerekirse bir futbol takımı düşünelim. Farklı görevleri olan kişilerden oluşur. Kaleci forveti forvet kaleciyi rakip olarak görürse kaos başlar. Oysa hepimiz kendi özelliklerimizle yıldızızdır zaten. Ama erken yaşanmış ya da yaşatılmışlıklar ,ya da geç kalınmışlıklar bizi bizden alabilir. Bulunduğumuz özelliklerle yıldız olabilecekken kendi farklılıklarımızı ortaya koyma yeteneğini elimizden alır EGO.

 

Bir örnekte bayanlara gelsin. Şu sıralar sözü edilen moda programı da aslında çok güzel bir örnek. Kıyafetler bütünselliğe hizmet ettiğinde ortaya çıkan bütünlük göz kamaştırır. Çok güzel bir kıyafet giymiş olsa bile bütünsellik olmadığında rüküşlük kaçınılmaz oluyor. Ayrıca yarışanların birbirlerini rakip görmeleri birbirlerini yıpratarak gereksiz mücadelelerle kendi başarılı olma olasılıklarını tüketiyorlar.

Bütünsellik kavramını biraz daha açarsak: Var olan birimin, evrenin bütün bilgilerine sahip bulunduğu gerçeği (Ego kişiyi bu kanaldan tüketir.) Evrendeki her şeyin aynı bütünün parçaları olmaları, birbirlerinden haberdar olarak tek bir sistem şeklinde hareket ettiklerini ispatlar. Ve bu da birbirleriyle ilişki, iletişim ve etkileşim içinde bulunduklarını ortaya koyar. Var olan her birim diğerlerini etkileme, değiştirme ve yönlendirme özelliğine sahiptir. Lakin bu özelliği birim olarak kullanmak için önce egomuzu terbiye etmeliyiz. Bizim bu bilgi hattımızı engelleyen (blokaj) duygularımızdaki kızgınlık, nefret, korku, utanma, gelecek kaygıları, umutsuzluk v.b. engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Ne olmak için yaratılmışsak buna odaklanmamız ve yaratıldığımız konuda yıldız olmamız gerekiyor. Bunu fark ettiğimiz ve kabul ettiğimiz anda sistem ( bütünsellik) buna zaten yardımcı… Yani bize….

 

Load More Related Articles
  • NİRVANA

    Nirvana ya ulaşmak bazılarımızın bildiği, bazılarımızın bildiğini sadığı, bazılarımızın ku…
  • MASALLAR…

    Masal, çocukluğumuzun en heyecanlı, en maceralı ve şaşırtıcı anları. Benim için öyle en az…
  • Bir Yastıkta Beş Yıl

    Beş yıldır yayın hayatına devam eden Söylem gazetesi sözünü söylemeye devam etsin nice sen…
Load More By Gülgün KESER
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

NİRVANA

Nirvana ya ulaşmak bazılarımızın bildiği, bazılarımızın bildiğini sadığı, bazılarımızın ku…