Home GÜNCEL Dayı’m…

Dayı’m…

- Guncellenme Tarihi: 20 Ocak 2017 12:47
6 min read
Dayı’m… için yorumlar kapalı
0

Bu devirde arkasında dayısı olan işini yürütüyor. Aslında bu sadece bu devre özel bir şey değil. Devranın  bir şekilde dönmesi gerekiyor. Devran döndükçe de Dayı’lar tükenmeyecek haliyle. Herkesin Dayı’sında bir vasıf var. Bilmem nerenin başkanı, vekili, sahibi vs vs…

Ehh tabi bende de var bir tane Dayı. Hem de en T…………’lısından. Belki bir yere başkan değil, belki bir yerde vekillik yapmıyor, belki bir şeylerin sahibi değil ama babası gibi particidir o da. Hem de Halk’ın partisinden.

Bakmayın Halk’ın partisi dediğime. Bildiğiniz CeHaPe işte. Kendi de partisi gibi sürekli muhaliftir. Hiçbir zaman tek başına iktidara gelmişliği yoktur. Bunu istemediğinden değil tabiî ki, sadece iki yüzlülüğü beceremiyor işte. Ne düşünüyorsa, aklında ne varsa herkesin önünde patır patır döküyor içindekileri. Çok dedik; “Dayı bırak bu işleri sana göre değil!” diye ama dinleyen kim? Siyaset karışmış kanına…

Ne yararını gördü?

Hiç!!!

Dedik ya partici diye. Her seçim öncesi tonlarca para döker partisine. Hiç değilse yaşadığı yerde birinci çıksın bu CHP diye. Öyle belli bir beklentisi olduğundan değil, CHP’nin iktidarını görmek için tüm bunlar…

Bana yararı oldu mu?

Hayır!!!

Ege Üniversitesi Radyo TV Sinema bölümünü okurken staj yapacak bir kuruluşa ihtiyacım vardı, ben dayıma söylemedim;  Dayı’mda gel seni şuraya yerleştirelim demedi.

Beyaz TV’de stajımı yaptıktan sonra henüz okulum bitmemişken iki yıl editör, program asistanlığı, yapım yardımcılığı gibi görevlerde çalıştım.

Ardından Bursa’ya geldim. Aylarca işsiz gezdim. Dayı’m sayesinde bir yere kapak atayım diye düşünmedim ki  bırak o da beni bir yere yamamadı.

A Gazete’de eleman arandığını söyledi ama kendisinin muhabbetinin olmadığını söyledi, ben de olsun deyip gittim. Daha sonradan Genel Müdürümüz Ergün Özçelik’i ben tanıştırdım Dayı’mla.

Daha sonra Bursa VIP dergisinde Haber Koordinatörlüğü yapmaya başladım, Dayı’mın haberi yok yine.

Dergi sayesinde CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’le tanıştım ve beraber çalışmaya başladım. O sıra Dayı’m Mudanya CHP İlçe Başkanlığı yönetim kadrosunda ama işe başladıktan sonra söyledim kendisine.  Hatta yönetimdeki arkadaşları beni Meclis’e ziyarete geldiklerinde tanıdılar.

Ceyhun İrgil’in yanından ayrıldıktan sonra İzmir’e falan gittim; yabancı bir dizide prodüksiyon asistanlığı yaptım. Sonra geldim gene Bursa’ya aynı dergide işe başladım, Semra Teke ile tanıştım, gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya  başladım. Dayı’m ilk yazımı gazete eline geçince okudu.

Patronum Semra Teke ise Eyüp Araz’ın benim Dayı’m olduğunu üç ay sonra öğrendi.

E hal böyle iken benim Dayı’m, bazılarının Dayı’sı gibi değilken;  hangi terbiyesiz benim düşüncelerimi Dayı’mdan aldığımı söyler, hangi hıyar “Dayı’sının tetikçiliğini yapıyor!” der?

Dedim ya, benim Dayı’m sizinkilere benzemez. Acayip T………….’lıdır.

Load More Related Articles
  • Akın Poroy’un Derdi Ne?

    Akın Poroy’un Derdi Ne? Mudanya’da Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın isteği ile seçimde…
  • Kılavuz Karga’lar…

    -Belediyede acil halledilmesi gereken bir işim var, iki dakika Manav Hüseyin’e uğrayayım M…
  • Se-He-Pe’lileleştiremediklerimizden misiniz?

    2009 yerel seçimlerinde SHP’nin genel başkanı Murat Karayalçın CHP’nin Ankara Büyükşehir B…
Load More By Onuralp Özalp
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Akın Poroy’un Derdi Ne?

Akın Poroy’un Derdi Ne? Mudanya’da Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın isteği ile seçimde…