Home Duyuru BALKANTÜRKSİAD CUMHURİYET BAYRAMI’NDA YENİ EVİNE TAŞINIYOR…

BALKANTÜRKSİAD CUMHURİYET BAYRAMI’NDA YENİ EVİNE TAŞINIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2016 13:57
11 min read
BALKANTÜRKSİAD CUMHURİYET BAYRAMI’NDA YENİ EVİNE TAŞINIYOR… için yorumlar kapalı
0

5BALKANTÜRKSİAD, 5. kuruluş yıldönümünü Podyum Park’ta bulunan Bood Restoran’da geniş bir katılımla kutladı.

Geceye BALKANTÜRKSİAD Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, BALKANTÜRKSİAD 2. Dönem Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, BALKANTÜRKSİAD Dönem Başkanı Levent Bilek, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra BALKANTÜRKSİAD’ın değerli üyelerinin de arasında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Kuruluş yıldönümü ile birlikte 16. Sinerji Toplantısı’nın da yapıldığı gecenin açılış konuşmasını BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek yaptı.  5 yıl gibi kısa bir zamanda çok önemli işler başardıklarını belirten Bilek, bu süreçte emeği geçen başkanlara, yönetim kurullarına, üyelere ve de ailelerine teşekkür ederken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Balkan Evi’ne taşınacakları müjdesini verdi.

5 yılda 73 farklı YK üyesi…

5 yıllık süreçte Yönetim Kurullarında 73 farklı kişinin görev aldığını belirten Bilek, BALKANTÜRKSİAD’ın her bir üyesinin derneğe katkı yaptığının altını çizdi. Bilek, “Bundan tam 5 sene önce derneğimiz, her biri birbirinden kıymetli 41 sanayici ve işadamı tarafından kuruldu. Kurumların ömürlerine baktığımızda aslında 5 yıl çok da uzun bir süre olarak görülmeyebilir. Ancak BALKANTÜRKSİAD geride kalan zaman içerisinde o kadar yoğun çalışmalar yaptı ki, bu anlamda pek çok kurumun bizden daha uzun bir sürede yapamadığını bizler hep birlikte 5 yıla sığdırdık. Biz bir sanayici ve işadamı derneği olmakla birlikte aslında bizi birbirimize bağlayan köklerimizdir. Bu vesile ile “suyun öbür tarafı” dediğimiz Balkan coğrafyasından gelen büyüklerimizden hayatta olanları sevgi ve saygıyla, aramızdan ayrılmış olanları da rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Gecede önemli bir müjdeyi de konuklarla paylaşan BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı Levent Bilek, “5 yıl içerisinde önemli konuşmacıların ağırlandığı sinerji toplantılarımız, 12 Balkan ülkesinde gerçekleştirdiğimiz yurt dışı zirvelerimiz, yaz okullarımız başta olmak üzere eğitime yönelik faaliyetlerimiz, sosyal etkinliklerimiz, Balkan fuarı ve haftamız gibi çok önemli işlere hep birlikte imza attık. Ve şimdi sizlerle bir müjde veriyorum. BALKANTÜRKSİAD olarak Orhaneli Yolu üzerindeki sizlerin de büyük katkılarıyla yapılmakta olan kendi yerimize 29 Ekim tarihinde taşınıyoruz” dedi.6

Bilek: Projelerimiz devam edecek…

Önümüzdeki süreçte yapılması kesinleşen faaliyetler hakkında da kısa bilgiler veren Bilek, “6-9 Kasım tarihleri arasında Arnavutluk’ta yurtdışı zirvemizi yapacağız. Arnavutluk Başbakanı ve Ekonomi Bakanı’nın katılacağı bir toplantıyla ikili iş görüşmesi planlıyoruz. Ayrıca 17 Aralık’ta Konya’da Şeb-i Aruz törenlerine katılmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Onur: Bizler büyük bir aileyiz…

Bilek’in ardından BALKANTÜRKSİAD 2. Dönem Başkanı Aytuğ Onur konuştu. BALKANTÜRKSİAD’ın büyük bir aile olduğunu vurgulayan Onur, “Bursa’da önde gelen kuruluşlarımıza baktığımızda hep Balkan insanlarının eseri olduğunu görüyoruz. Bizler çok geniş, çok büyük ve güçlü bir aileyiz. Balkan insanı dürüst, çalışkan ve gayretlidir. Böyle olunca da başarı kaçınılmaz oluyor. Başlatmış olduğumuz BALNET, Balkan Fuarı gibi projelerin mevcut yönetim tarafından başarıyla devam ettirileceğine inanıyorum. İlkleri yapmak zor, devamını getirebilmek daha da zor. Ama başaracaklarına inanıyorum. Balkan camiasının bize çok büyük gereksinimleri var, o açıdan BALKANTÜRKSİAD önemli bir aktör. Dediğim gibi bizler büyük bir aileyiz. Büyük ideallerimiz var. Önümüzdeki 5 yıllarda da bu hayallerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.7

Onur’un ardından sözü alan BALKANTÜRKSİAD Kurucu Başkanı ve BEV Başkanı Naci Şahin Bursa’da hayata geçirilemeyen birçok projeyi başarıyla tamamladıklarını belirtti. Şahin şunları söyledi: “Bursa’da ve Balkanlar’da öyle bir sinerji oluşturduk ki 12 Balkan ülkesi ile Bursa’yı ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda kaynaştırdık. BALKANTÜRKSİAD örnek alınması gereken bir konuma gelmiştir. Bursa’da çıtayı çok yukarılara koyduk. Bu hepimizin eseri. Ayrıca BALKANTÜRKSİAD’ın kurucu başkanı olarak en önemli projelerimizden biri de BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nı kurmaktı. Çok şükür kurulduktan sonra şu an oldukça aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayıları 200’e yaklaşan öğrencilere burs vererek eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Ayrıca çelenk hizmetimizle de bu eğitime katkı sunuyoruz. Önemli günlerde bizlerden alınan her çelenk eğitime katkı olarak gidiyor. Herkesi bu hizmetimizden yararlanmaya çağırıyoruz.”

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da BALKANTÜRKSİAD’ı başarılı bulduğunu, çalışmalarını takip ettiğini ve projelerinde ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

Coşku tavan yaptı…

Konuşmaların ardından 5. yıl pastası tüm konuklarla birlikte coşku içerisinde kesildi. Pasta kesim töreninin ardından yapılan çekilişle de talihlilere çeşitli hediyeler verildi.

Gecenin devamında ise Balkan müziğinin sevilen ismi Suzan Kardeş sahne aldı. Balkan coğrafyasına ait birbirinden hareketli şarkıları seslendiren ve sahne şovlarıyla da geceye renk katan Kardeş, muhteşem bir performansa imza attı.

Konser sonunda ise BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı Levent Bilek tarafından Suzan Kardeş’e çeşitli hediyeler verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…