Home GÜNCEL Gürsu’da Geri Dönüşümden 3 Milyon TL Gelir Sağlandı

Gürsu’da Geri Dönüşümden 3 Milyon TL Gelir Sağlandı

- Guncellenme Tarihi: 12 Mart 2024 15:54
2 min read
Gürsu’da Geri Dönüşümden 3 Milyon TL Gelir Sağlandı için yorumlar kapalı
0

Gürsu Belediyesi, “Sıfır Atık Hareketi” konusunda yaptığı çalışmalarla bir buçuk yıl içerisinde yaklaşık 3 milyon TL’lik gelir elde etti. Bir buçuk yılda ‘Sıfır Atık Hareketi’ ne katılan hane sayısında ise 30 katlık bir artış elde edildi.

400 TON ATIK, 3 MİLYON TL GELİR, ÇEVRECİ PROJELER

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, çevreci geri dönüşümü destekleyen hamleler ve “Sıfır Atık Hareketi”ne ilçe bazında verdiği destek ile belediye bütçesine yaklaşık 3 Milyon TL kazandırdı.

Gürsu’da “Sıfır Atık Projesi” kapsamında bugüne kadar yaklaşık 400 ton geri dönüştürülebilir atık toplandı.

Gürsu’da, Gürsu Belediyesi’nin girişimleri ile ilçenin işlek noktalarına, seksen adet de kullanılmış giysi kumbarası yerleştirildi.

Sıfır atık ve geri dönüşümde bilinçli kampanyalar düzenlediklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “ Geri Dönüşüm Evde Başlar kampanyalarımız sayesinde hanelerimizde 2 yılda Sıfır Atık Hareketi’ne katılımı 30 kat arttırdık. ‘Gürsu Sıfır Atık’ isimli mobil uygulamamızla, vatandaşlarımızın evlerinde topladıkları geri dönüştürülebilir atıkları da puanlama sistemiyle toplayarak onlara hediyeler sunuyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız’dan bu konuda hibe desteği de aldık. Hedefimiz çevreci hamlelerimizi makul projelerle desteklemek” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…