Home GÜNCEL Gazze’nin Can Damarı Olan Refah Sınır Kapısı İnsani Yardım İçin Açılıyor

Gazze’nin Can Damarı Olan Refah Sınır Kapısı İnsani Yardım İçin Açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2023 17:02
4 min read
Gazze’nin Can Damarı Olan Refah Sınır Kapısı İnsani Yardım İçin Açılıyor için yorumlar kapalı
0

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve İsrail ablukası altındaki Gazze’ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dramı sonrası gözler Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’na çevrilmişti. ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve Gazze’ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişine izin verilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. Öte yandan 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze’ye geçişine izin verilen kamyon sayısının yetersizliği ise dikkatlerden kaçmadı.

BİDEN VE SİSİ ANLAŞTI

İsrail’i ziyaret ederek Tel Aviv yönetimine bir kez daha tam destek verdiğini duyuran ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Şeridi’nden Mısır’a açılan ve insani yardımların geçiş güzergahı konumundaki Refah Sınır Kapısı’nın açılması konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi anlaşmaya vardığını söyledi.

ABD Başkanı Biden duyurdu: Gazze'ye insani yardım taşıyan 20 kamyonun geçişine izin verildi

SADECE 20 KAMYONUN GEÇİŞİNE İZİN VERİLECEK

Biden yaptığı açıklamada, “Sisi takdiri hak ediyor.” diyerek Refah Sınır Kapısı’nın açılmasıyla Gazze’ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişine izin verileceğini duyurdu. Öte yandan abluka altındaki kentte yaşayan insan sayısı ise 2 milyondan fazla…

ABD Başkanı Biden duyurdu: Gazze'ye insani yardım taşıyan 20 kamyonun geçişine izin verildi

GAZZE’NİN CAN DAMARI: REFAH SINIR KAPISI

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği aralıksız saldırılar ve bölgeye uyguladığı tam abluka sebebiyle Gazzeliler insani yardıma muhtaç duruma geldi. Bu ihtiyaç karşısında Mısır üzerinden Gazze’ye insani yardım malzemeleri ulaştırılması için harekete geçildi. Mısır’da tırlara yüklenen insani yardım malzemeleri Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nda, sınırın açılmasını bekliyor.

ABD Başkanı Biden duyurdu: Gazze'ye insani yardım taşıyan 20 kamyonun geçişine izin verildi

İSRAİL ORDUSUNUN İKİ KEZ HEDEFİ OLDU

Öte yandan her yeni gün bir savaş suçu daha işleyen İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin Mısır’a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nı 7 Ekim’den bu yana iki kez bombaladı.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…