Home GÜNCEL Ali Aykurt Bak Yapı’nın emlakçısı mı?

Ali Aykurt Bak Yapı’nın emlakçısı mı?

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2023 22:50
11 min read
Ali Aykurt Bak Yapı’nın emlakçısı mı? için yorumlar kapalı
0

Şehir Medya’da bugün “İddialar Çok vahim: Aykurt neden susuyor?” başlığıyla yayınlanan haberden hareketle biz de Sayın Başkana birkaç soru soralım dedik.

Aradım kendisini, sordum, detay bilgi vermedi, yarın bir kamuoyu açıklaması yapacaklarmış, tüm soruların cevabını orada bulacakmışız.

Mevzuyu kısaca özetleyeyim:

Orman Bölge Müdürlüğüne ait olan Karagöz Mesire Alanı Orhaneli Belediyesince kiralanıyor. Belediye orada 16 bungalov ve bir tane villa yaptı, her şey iyi güzel, zaten alan harika, doğası, yeşili, her şeyi muhteşem… Sıkıntı bundan sonra başlıyor. İddia o ki; Karagöz Mesire Alanındaki kamp karavan alanı ihale yapılamadan ve meclis karar olmadan Bak Yapı Holding’in firmalarından birine kiralanıyor.

Ali Aykurt’a her Tiny House’dan ne kadar kira alacaksınız diye sordum, 2 bin lira dedi. 70 karavan kapasite olduğunu ayda 140 bin TL gelir elde edeceklerini söyledi. Orhaneli gibi küçük bütçeli bir belediye için ayda 140 bin TL büyük para gibi görünebilir. Ama öyle değil… Aylık 2 bin lira kira gerçek şu ki o bölge için gerçekten az…

Ve buradaki ana sorun;

Bak Yapı’nın belediye adına sözleşme yapması,

Belediyenin yerinde 23 yıllık konaklama garantisi vermesi,

Tüm bunları yaparken de taliplilere kendi imal ettikleri küçük evlerden alma şartı getirmeleri…

Bak Yapı tarafından üretilen bu küçük evler 1 Milyon 800 TL + KDV’ye satılıyor. Üşenmedim girdim Sahibinden.com’da küçük evlerin fiyatlarına baktım, 30 metrekaresi 400 bin liraya evler var. Hem neden oradan almak zorunlu diye de sordum Aykurt’a, zorunlu değil, başka yerden de alabiliyorsunuz dedi.

Ancak, balık ne yazık ki baştan koktu.

İlk yapılan anlaşmada alan Bak Yapı’ya kiralandı,

Ayda 2 bin lira ev başına ver, yeter dendi, köşeyi dönen Bak Yapı olacaktı.

Tepkiler üzerine alışveriş sisteminde hiçbir değişiklik yapılmadan sadece 23 yıllık kiralama sözleşmesinin Belediye tarafından yapılacağı duyuruldu. Kim tarafından, Bak Yapı Holding bünyesindeki firmaların başında olan oğul Sefa Can Bakgör tarafından, İnstagram hesabından, Ali Aykurt’la çekilmiş bir fotoğrafla üstelik..!

 

Ali Aykurt, orayı Bak Yapı’yı hiç araya sokmadan, Bak Yapı’nın Tiny House’larının emlakçılığını yapmadan elbette halka kiralayabilirdi.

Aykurt sadece şunları açıklamalı:

Neden Bak Yapı?

Neden Bak Yapı’nın Tiny House evleri?

Proje yasal zeminlere oturtulmuş olabilir, yasal olabilir ama etik mi?

Bakalım yarın bu sorular yanıt bulacak mı?

Şehir Medya’nın haberini aşağıda olduğu gibi paylaşıyorum.

İddialar çok vahim: Aykurt neden susuyor?

Orhaneli Belediyesi tarafından Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına kiralanan Karagöz Mesire Alanı bünyesindeki kamp karavan alanının ihalesiz ve meclis kararı olmadan çok cüzi bir rakama BAK Holding yönetim kurulu üyesi Sefa Can Bakgör’ün firmasına kiralanması ve firmanın burada astronomik rakamlarla tiny house pazarlaması ortalığı karıştırdı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ile ilgili iddialar peş peşe patlarken, Aykurt ise suskunluğunu koruyor.

Orhaneli Belediyesi tarafından ilçe halkının kullanması ve etkinliklerin düzenlenmesi için Orman Bakanlığı’ndan kiralanan çamlık (Karagöz Mesire Alanı) alanla ilgili akıl almaz iddialar gündemdeki yerini koruyor. Karagöz Mesire Alanı’nda 70 karavan kapasiteli olan kamp alanı Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt tarafından BAK Holding yönetim kurulu üyesi Sefa Can Bakgör’e ait firmaya ihalesiz ve meclis kararı olmadan 23 yıllığına kiralandı. Firma Orhaneli Belediyesi’ne her karavan yeri için günlük 25 TL kira bedeli ödemeyi kabul ederken, Bir Hobi Evleri projesi için firma 1 milyon 800 bin lira artı KDV ücretiyle Tiny House satmaya başladı. Firma bu satışı 23 yıl orada kalma garantisiyle yaparken, yine aylık 2 bin lira kira istiyor.

TEK FİRMAYA İHALESİZ VERİLDİ

Orhaneli Belediyesi buradan ciddi bir gelir elde etmek varken çok cüzi bir rakama kamu arazisini adeta peşkeş görüntüsü vererek ihalesiz ve meclis kararı olmadan Bi Hobi Evleri firmasına kiraladığının ortaya çıkmasının ardından, kamuoyu gündeminde tartışmalar devam ediyor. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, skandalın ortaya çıkmasının ardından sözleşmeyi iptal ettiğini açıklasa da halen firmanın satışı sürdürmesi bu açıklamanın doğruyu yansıtmadığını ortaya koyuyor. Yine  Orhaneli’de karavan parkı kiraladığını söyleyen şirket arayanlara “Projeden dönüş yok biz Belediye Başkanı  Ali Aykurt ‘a  ödeme yaptık” açıklamnası yaptığı ifade ediliyor. Yani Aykurt’un açıklamalarını tekzip ediyor.  Firma Karagöz Kamp Karavan Alanı için ürettiği Tiny Hause’ları Podyumpark ve Eski Gemlik Yolundaki izinsiz olarak çevirerek otopark yaptığı arazide sergiliyor.

AYKURT SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

İhalesiz ve meclis kararı olmadan Bi Hobi Evleri firmasına 23 yıllığına kiralanan arazi ile ilgili ortaya çıkan iddialara Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt yanıt vermiyor. Ancak ortada çok ciddi iddialar va gerek Bursa Valiliği gerekse Cumhuriyet savcılığının harekete geçmesi gerekiyor. Belediye ihaleye çıksa ve paylaşımlı olarak projeye dahil olsa 500-600 milyon liraya kadar gelir elde edecekken çok cüzi bir rakama bölgenin verilmesi kafalardaki soru işaretlerini artırıyor. Burada mutlaka Aykurt ile Bakgörler arasındaki ilişkinin de araştırılması gerekiyor. Karavan Parkın amacı dışında ve yıllara sair kiralanması da kanuni değil. Geçmişi emlakçılık yapan Ali Aykurt’un onca iddia ve şaibeye karşı çıkıp açıklama yapması bekleniyor ancak Aykurt buna yanaşmıyor. AK Parti de konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

AYKURT HAKKINDA ONLARCA İDDİA

Öte yandan Ali Aykurt’la ilgili onlarca yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası da kamuoyu gündemine geliyor. Özellikle akçeli işler noktasında ortaya atılan iddialar oldukça vahim. Orhaneli Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı’nın mutlak suretle müfettiş gönderip, yapılan işlerin didik didik incelenmesi noktasında bölge halkının da isteği biliniyor. 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…