Home GÜNCEL Umut Eli Olmak İçin Gürsu Tek Yürek

Umut Eli Olmak İçin Gürsu Tek Yürek

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2023 15:09
3 min read
Umut Eli Olmak İçin Gürsu Tek Yürek için yorumlar kapalı
0

Deprem felaketiyle mücadelenin canhıraş devam ettiği üçüncü günde, ülkemizin her tarafından deprem bölgesine ulaştırılan yardımlar kapsamında Bursa’nın Gürsu ilçesinden de yardımlar artarak devam ediyor.

AFAD ve Bursa Valiliği öncülüğünde, Gürsu Kaymakamlığı ve Gürsu Belediyesi koordinasyonunda toplanan yardımlarla oluşturulan 3 bin koliyi taşıyan 19 kamyon deprem bölgesine gönderildi.

1 adet kamyon ve kepçe, 4 adet seyyar wc, 1 ton akaryakıt, 200 adet cenaze levazımı Hatay’a; 2 adet minibüs Kahramanmaraş’a gönderilirken, battaniye, giyim ve gıda malzemeleri, bez, mama, ıslak mendil, hijyen bakım ürünleri, ısıtıcı, su ısıtıcı, su, oyuncak, halı v.b. malzemelerden oluşan koliler, Bursa İl Koordinasyon Merkezi aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Deprem felaketinin yaşandığı şehirlerdeki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla bölgeye giden 18 kişilik Gürsu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Kahramanmaraş’ta, 19 kişilik Yerel Destek Ekibi de Malatya’da yürütülen arama kurtarma çalışmalarına destek olmakta.

“Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Gürsulu hemşehrilerimiz de deprem bölgesine yardım yapmak için canla başla koşarak destek oluyorlar” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Deprem bölgesindeki felaketi yaşayan insanlarımızın canına can katmak için ellerindeki tüm imkanları seferber eden vatandaşlarımız sayesinde topladığımız yardımları bölgeye ulaştırmak üzere gönderdik. Enkaz altında yaşam mücadelesi veren insanlara umut eli olacak her türlü yardım için milletçe ortaya koyduğumuz sinerji bir kez daha nasıl güçlü bir millet olduğumuzu gösterdi. İnşallah bu topyekün mücadelemiz sonucunda, arama kurtarma ekiplerimiz umut eli bekleyen insanlarımıza en kısa zamanda ulaşacak. Hepimizin temennisi bu. Gürsu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’mizin kurtardığı 2 yaşındaki Mikail bebek umutlarımızın meşalesi oldu. Dualarımız oradaki kardeşlerimizle ve ekiplerimizle” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…