Home GÜNCEL Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu

Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2023 14:11
3 min read
Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu için yorumlar kapalı
0

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından şehre giderek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklama yaptı. Depremlerin ardından son bilgileri aktaran Erdoğan, “Vefat edenlerin sayısı 8 bin 574’e yükseldi. Büyük bir felaketle baş başayız” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler 10 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce bina enkaza dönerken, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

CAN KAYBI 8 BİNİ AŞTI

Bugün depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a giderek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Bütün imkanlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüyor.” dedi.

“VATANDAŞIMIZIN SOKAKTA KALMASINA MÜSADE ETMEYİZ”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları: “Buradan vatandaşlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin kurumları işbaşında. İkinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını bakanlığımız yürütmeye başlıyor. Hedefimiz 1 yıl içinde toplu konut idaresiyle aynı şekilde Kahramanmaraş ve 9 ilimizde bunları gerçekleştireceğiz. Bizler vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.

“OTELLERDE KALMAK İSTEYENLERİ YERLEŞTİRMEYE HAZIRIZ”

Şu anda vatandaşlarımda Antalya, Alanya, Mersin gibi bölgelerde otellerle görüşmeleri yaptık. Otellerde kalma arzusunda olanlar varsa vatandaşlarımızı yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık.”

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…