Home EKONOMİ Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aralık ayında asgari ücrete telafi sözümüzü yerine getireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aralık ayında asgari ücrete telafi sözümüzü yerine getireceğiz

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2022 14:52
3 min read
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aralık ayında asgari ücrete telafi sözümüzü yerine getireceğiz için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili yaptığı açıklamada, “Yükselen enflasyon nedeniyle vatandaşımızın kaybolan refah seviyesini telafi etmekte kararlıyız. Aralık ayında yeni adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Temmuz ayında asgari ücretin 5 bin 500 olarak belirlenmesi ve akabinde yılbaşında yapılacak zam öncesi heyecan yaratan açıklamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yenisini daha ekledi.

“Bütçemizde Fedakarlık Yapabilecek Kaynağı Ayırdık”

AK Parti’nin grup toplantısında enflasyonun altında ezilen vatandaşları umutlandıran bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yükselen enflasyon nedeniyle vatandaşımızın kaybolan refah seviyesini telafi etmekte kararlıyız. Aralık ayında yeni adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getireceğiz. Bütçemizde fedakarlık yapabilecek kaynağı ayırdık” ifadelerini kullandı.

“İşsizliğin Tek Haneye Düşmesi Doğru İstikamette Gittiğimizi Gösteriyor”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; “İstihdamımızın 31 milyonu geçerek tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşması, işsizliğin tek haneye düşmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor. Ülkemizin kağıt üstündeki hesaplarla değil istihdam ve üretim ile şekillenmesi geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor.

“Turizmde 50 Milyon Turiste Giden Bereketli Bir Sezon Geçiriyoruz”

Ülkemizin ve milletimizin dinamizmi öyle büyük ki, bir kaybı başka bir yerden süratle tamamlayabiliyoruz. Turizmde 50 milyon turiste doğru giden bereketli bir sezon geçiriyoruz. Bunu daha da ileri taşıyacak hazırlıklar içerisindeyiz. Bütçe açığımızı küresel salgın ve savaş şartlarına rağmen yüzde 3.5’un altında tutabileceğimiz anlaşılıyor.”

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…