Home GÜNCEL WhatsApp’ta 3 mavi tik iddiasına İletişim Başkanlığı’ndan cevap

WhatsApp’ta 3 mavi tik iddiasına İletişim Başkanlığı’ndan cevap

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2022 14:41
2 min read
WhatsApp’ta 3 mavi tik iddiasına İletişim Başkanlığı’ndan cevap için yorumlar kapalı
0

Yeni çıkarılan sosyal medyada yasası için hazırladığı Dezenformasyona Bülteni’nde Whatsapp’la ilgili iddialara da yanıt veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, “Whatsapp uygulamasında 3 onay işareti söz konusu değildir, böyle bir uygulama yoktur” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyadaki yanıltıcı bilgi akışını önlemeyi hedefleyen “Dezenformasyon Yasası” geçtiğimiz günlerde Meclis’te onaylanarak resmen yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da dezenformasyon yasasına ilişkin örnekleri anlatmak amacıyla “Dezenformasyon Bülteni” hazırladı.

Whatsapp İddiasına da Yanıt Verildi

İletişim Başkanlığı’nın bülteninde geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya atılan, “Whatsapp’ta 3 mavi tik olduğunda devlet mesajı okuyor” iddiasına da yanıt verildi. İletişim Başkanlığı, WhatsApp uygulamasında böyle bir uygulamanın olmadığını ifade etti.

“Onay İşaretleri, Whatsapp’ta Belirtildiği Gibi”

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamında şunlar yer aldı: “Whatsapp okundu bilgisi” ile ilgili, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddialar, doğru değildir. Whatsapp’ın “okundu bilgisi” onay işaretleri, Whatsapp Yardım Merkezi’nde belirtildiği gibidir. Whatsapp uygulamasında 3 onay işareti söz konusu değildir, böyle bir uygulama yoktur.”

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …