Home EKONOMİ EKONOMİ KULÜBÜ BURSA ŞUBESİ GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN ‘EVET’ DEDİ

EKONOMİ KULÜBÜ BURSA ŞUBESİ GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN ‘EVET’ DEDİ

- Guncellenme Tarihi: 1 Nisan 2017 15:56
8 min read
EKONOMİ KULÜBÜ BURSA ŞUBESİ GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN ‘EVET’ DEDİ için yorumlar kapalı
0

EKONOMİ KULÜBÜ BURSA ŞUBESİ’NDEN GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN ‘EVET’ PANELİ

 

BURSA- Ekonomi Kulübü Bursa Şubesi, 16 Nisan referandumunda sandıktan ‘evet’ çıkmasının ülke ekonomisine getireceklerini düzenlediği panelle Bursalılara aktardı.

 

“Yerli ve Milli Ekonomi” sloganıyla 2014 yılında kurulan ve şubeleşmesiyle birlikte kentimizde de faaliyetlerini yürüten Ekonomi Kulübü Bursa Şubesi, Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlediği ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Uludağ Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala’nın konuşmacı olduğu ‘Güçlü Ekonomi İçin Evet’ paneli ile sandıktan çıkacak ‘evet’in ülkeye artısı ve eksisiyle kazandıracaklarını Bursalılara paylaştı. Yoğun katılımın sağlandığı panele Ekonomi Kulübü Bursa Şube Başkanı Ferhat Murat’ın ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra Ekonomi Kulübü Genel Merkez Teşkilat Başkanı Servet Keskin, Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Kılınç ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse katıldı.

 

FERHAT MURAT: “BÜYÜYEN BİR TÜRKİYE İÇİN SANDIKTA EVET”

Ülke olarak 16 Nisan’da çok önemli bir süreçten geçildiğini belirten Ekonomi Kulübü Bursa Şube Başkanı Ferhat Murat, “Ülke adına böylesine önemli bir süreçte değer üreten büyük bir sivil toplum örgütü olarak, büyüyen bir Türkiye için sandıkta ‘evet’ demenin doğru bir karar olduğunu istişare ettik. Ekonomi Kulübü Bursa Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz panelle de referandumda ‘evet’ demenin ekonomi noktasında ülkemize getireceklerini kentimizde daha iyi anlaşılması adına bu paneli gerçekleştirdik. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan herkese ve panelistlerimize teşekkür ediyorum” dedi.  

 

HÜSEYİN ŞAHİN: “ESAS MESELE TÜRKİYE’NİN KARAR VERİYOR OLMASIDIR”

Karar verememe, kaos ve karar verme başlıkları altında parlamenter sistemi ve Cumhurbaşkanlığı sistemini değerlendiren  AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Darbe anayasası milletin iradesini by-pass edecek şekilde dizayn edilmiş. Millet, iradesi bir şey için karar vermeye kalkmak istese darbeler ve e-muhtıralar ile  öne çıkan vesayet bu ülkeyi kaosa sürüklemiş ve ülkenin gelişmesine engel olmuş. Millet vesayetle karar verememe duruma getirilmiştir. Millet, kararı ile yeni bir dönemi başlatacak. Çünkü esas mesele karar vermektir. Karar için  16 Nisan tarihi bir fırsattır” diye konuştu.

 

TAYYAR ARI: “BATI’NIN KARŞI ÇIKIŞI İSTİKRARLI BİR TÜRKİYE İSTEMEMESİNDEN”

Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı Batı’nın ‘hayır’a ittifak yapmasını uluslararası çerçevede yorumlayan Uludağ Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı, “Kendisi başkanlık sistemi ile yönetilen bir ABD’nin Türkiye için bir başkanlık sistemine karşı olması mantıken büyük bir zıtlık teşkil ediyor. Baktığınızda bugün BM Konseyi’ni yöneten üye ülkelerin 5’te 4’ü başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Batı’nın karşı çıkışı tamamen istikrarlı bir Türkiye istememelerinden kaynaklıdır. Çünkü onlar bugün de İslam’ın bayraktarlığı yapacak tek ülkenin Türkiye olduğunun bilincindeler ve istikrarlı bir Türkiye’nin neler yapabileceğinin farkındalar” şeklinde konuştu.

FİKRİ PALA: “SİYASİ İSTİKRARSIZLIK EKONOMİK PROGRAMLARI TAHRİP EDİYOR”

Türkiye’nin kendi ekonomisini yönetmesine bilinçli olarak fırsat verilmediğine işaret eden Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, her konunun dönüp dolaşıp ekonomiye bağlanabileceğini hatırlatarak, “Siyasi istikrarsızlık ekonomik programları tahrip ediyor. Ekonomik buhranlara baktığımızda önce siyasi kriz çıkarılıyor. Sonrasında ekonomik kriz patlatılıyor ve hemen arkasından ihtilal geliyor. Bunların ana etkenlerine baktığımızda ise gayet açık bir şekilde siyasi istikrarsızlığın neden olduğu görülecektir. Türkiye’de istikrarsızlığın temellerinde ise; bürokratik oligarşinin siyasete adım attırmaması, yargı erkinin objektif çalışmaması, siyasette muhalefet ilişkisinin gerektiği gibi olmaması ve terör gelmektedir. İşte bunların önüne geçilmesi için 16 Nisan bu ülke için yeni bir kırılma noktasıdır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: ‘Devlet elinizden giderse’ diyerek kurdukları vesayet, inşallah 16 Nisan’da bu ülkeden gidecektir.”   

Panelin sonunda panelistlere katılımlarından ötürü plaket takdim edildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Trafiğine Modef Düzenlemesi

Pazartesi günü başlayacak 50. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı öncesi fuar alanı bölgesin…