Home Duyuru MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN HALEP’E YARDIM ÇAĞRISI

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN HALEP’E YARDIM ÇAĞRISI

- Guncellenme Tarihi: 9 Aralık 2016 13:27
12 min read
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN HALEP’E YARDIM ÇAĞRISI için yorumlar kapalı
0

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği sendika binasında  İHH Bursa Şubesi ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursa Temsilciliği ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında Halep’e yardım çağrısında bulundu. Yardım kampanyalarını bir çuval un bedeli olan 60 TL olarak belirlediklerine dikkat çeken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Bursa’da 60 TL veremeyecek bir vatandaşı göremediğini belirterek, “Bombalar üzerimize yağdığında mı biz Halep’i ve Halepli kardeşlerimizin derdini anlayacağız” dedi.

Memur-Sen İç savaş ve açlık nedeniyle Halep’te yaşam mücadelesi veren Suriye halkına, “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar” temalı kampanyasını yardım kuruluşları ile tüm yurtta başlattı. Kampanya çerçevesinde Memur-Sen Genel Merkezi, 20 TIR’lık un çekini yardım kuruluşlarına takdim ederken sendika olarak, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri ile birlikte ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefi amacıyla tüm yurda yaptığı yardım çağrısına Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği sessiz kalmadı. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker; sendika binasında  İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Cansuyu Yardımlaşma Dayanışma DerneğiBursa İl Temsilcisi Veysel Bahtiyaroğlu ve üyelerle birlikte düzenlediği basın açıklaması ile Bursa’da Halep’e 60 TL yardım kampanyası başlattı.

NUMAN ŞEKER: “HALEP DÜŞERSE ÜMMET COĞRAFYASI DÜŞER”

Bir çuval un karşılığının 60 TL olmasından yola çıkarak Bursa’da yardım kampanyasını 60 TL olarak belirlediklerini ifade eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Bir çuval un bedeli olarak belirlenen 60 TL ile yapılacak küçücük bir katkı, onlarca mazlum insanın sofrasına ekmek olarak ulaşılacak. Halep halkının acılarının hafifletilmesine bir nebze olsun katkıda bulunulacak” dedi. 60 TL’nin çok büyük bir rakam olmadığını belirten Numan Şeker, “Ben 60 TL veremeyecek bir vatandaşımızı göremiyorum. Dolayısıyla Bursa 3 milyonluk bir şehir bunu ailelere indirgediğimizde en azından biz buradan 100 bin çuval un yardımı çıkarmamız gerekiyor. Ne zaman biz bombalar üzerimize yağdığında mı biz Halep’i ve Halepli kardeşlerimizin derdini anlayacağız. Yani illa üzerimize bombalar yağması mı gerekiyor. Yağmadan önce bu kardeşlerimize yardım etmemiz lazım. Çünkü Halep düşerse; ümmet coğrafyası düşer” diye konuştu.

ŞEKER: “BATI YİNE ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”

Açıklamasında Srebrenitsa’nın kaderini Halep’in yaşadığına dikkat çeken Numan Şeker, “Halep’te insanlık ölüyor.  Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından ‘bir film izliyormuş gibi’ seyrediyor” şeklinde konuştu. Halep’te yaşananların insanlık dramının ve ahlak imtihanının merkezi olduğunu hatırlatan Şeker, Trump’ın attığı bir twitin, basında Halep’te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer alıyorsa bu düzeni başka nasıl açıklayabiliriz ki? İnsani yardımın gidebilmesi için geçici ateşkesin bile Birleşmiş Milletler’de veto edildiği bir dünya daha ne söylenebilir ki? Ölen ve açlıktan kıvranan insanları küçük bir ayrıntıya indiren analistlere, stratejistlere bakınca insan başka ne düşünebilir ki? Bugün insanlık dramının merkezi Halep, aynı zamanda işte bu ve benzeri manzaralardan dolayı bir ahlak imtihanının da merkezidir” dedi.

ŞEKER: “MAHŞER YERİNDE, İNSANLIK DİRENİYOR” 

Yaşananlar ve yapılanlar karşısında sözün kar etmediği bir zamanda yaşanıldığının altını çizen Numan Şeker, “Biz yine de düzenin bu yalanını yüzlerine çarpıyoruz. ‘Terörü üretenle, terörü temizleyeceğim diyen aynı ağız’ diye haykırarak, Halep için ayağa kalktık. Biz biliyoruz ki, orada, o can pazarının yaşandığı mahşer yerinde, insanlık direniyor. İşgalci emperyalistler ne derse desin biz olaya bu şekilde bakıyoruz. Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Bunun ilk adımı olarak Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak amacıyla da ‘Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar’ temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bizler, başta sendikamız Memur-Sen olmak üzere tüm yurtta Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri işbirliği ile ilk aşamada Halep’e 81 TIR un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Bursa’dan bu kampanyaya kulak vererek; bir çuval un bedeli olan 60 TL’lik yardım kampanyasını şehrimizden başlatarak insanlığın ölmediğini herkese göstermek istiyoruz.”

HÜSEYİN KAPTAN: “DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE HALEP’TE SOYKIRIM YAŞATILIYOR”

Halep’te 200 bin insanın açlığa mahkûm edildiğini söyleyen  İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, “Halep’te yardım koridorları kapatıldı. Dünyanın gözü önünde Halep’te adeta bir soykırım yaşatılıyor” diyerek, vatandaşlardan yardım kampanyasına destek olmalarını istedi. Halpe’in savaş öncesi Antep’in ikiz kardeşi olduğunu vurgulayan Cansuyu Yardımlaşma Dayanışma Derneği Bursa İl Temsilcisi Veysel Bahtiyaroğlu ise, “Arap’lar da bizler de geçmişte her zaman Halep’in bir Türk şehri olduğunu söylemişizdir. Halep bizim adeta geçmişimizdir. ‘Halep ordaysa, arşın burada’ deyiminin kaybolmaması için Halep’e yardım etmeliyiz. Şu an Halep kayboluyor. Ümmet olarak buna müsaade etmemeliyiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…