Home EĞİTİM BTTDD BURSA ŞUBESİ, BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BTTDD BURSA ŞUBESİ, BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 9 Aralık 2016 13:14
5 min read
BTTDD BURSA ŞUBESİ, BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından Uludağ Üniversitesi’nde öğrenimleri devam eden Batı Trakyalı öğrencilere tanışma yemeği verildi.

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan Batı Trakyalı gençleri (öğrencileri) bir araya getirmek, tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamak ve birlikte hareket etme kabiliyetlerini artırmak amacıyla verilen yemeğe BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) Başkanı Mehmet Emin Ahmet, BTTDD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç gibi şehirlerden gelerek Uludağ Üniversitesi’ne öğrenim gören Batı Trakyalı öğrenciler katıldı.

HER KONUDA YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ

Batı Trakyalı öğrencilerle aynı sofrayı paylaştıkları için mutlu olduğunu dile getiren BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, “Rabbim, bizlere her zaman bir, birlikte ve kardeşçe yaşamayı nasip eylesin” dedi. BTTDD’de 25 yıldır mücadele içinde olduğunu vurgulayan Köse, “Biz burada siz gençler ve geleceğimiz için varız. Bizler size maddi ve manevi her konuda yardımcı olmak için ve sizlerin bir sıkıntısı olduğunda onu gidermek için varız. Bunu yapmaya çalışıyoruz bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bizler de sizler gibi eğitim dönemimizde bizleri kucaklayan büyüklerimiz sayesinde buradayız. İleride hayata atıldığınızda sizler de, size sahip çıkanlar gibi hatta onlardan daha fazla geleceğinize, değerlerinize ve genç kardeşlerinize sahip çıkacaksınız. Çünkü yarınlar, bugünlerinden vazgeçenlerin eserleridir. Bugünlerinin esiri olanlar ise yarınlarını inşa edemezler. Yarınlarımızı düşünüyorsak biz; bir olacağız, diri olacağız ve iri olacağız. Her zaman her yerde varlığımızı hissettireceğiz” dedi.

BATI TRAKYA’DA DEĞERLERİMİZLE AYAKTAYIZ

Öğrencilere idealiniz, hedefiniz ve vizyonunuz olmalı çağrısında bulunan Başkan Köse, şöyle devam etti: “Bizler, önce kendimize değer vereceğiz ve öz saygımız olacak. Bilgimizi hayata geçireceğiz. Yani öğrendiklerimizle amel edip öz değerlerimize sahip çıkacağız. Ayrıca kendi özgüvenimizi kazanmış olacağız. Bunun için de çok çalışmanız lazım. Ulu şehir Bursa’da olduğunuz ve Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünüz için çok şanslısınız. Bu şansı iyi değerlendirin. Yarın Batı Trakya’ya döndüğünüzde; o coğrafyadaki soydaşlarımızı en iyi şekilde temsil edin. Unutmayın ki Batı Trakya’daki kardeşlerimiz değerlerine sahip çıkarak ayakta ve hayattadır. Bu değerlerimize sizler de sahip çıkın. Sizler önce kendiniz, sonra Batı Trakya ve de anavatan Türkiye için çok değerlisiniz, önemlisiniz. Ailelerinizin ve Batı Trakya’daki büyüklerinizin de size ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu vesileyle bir kez daha 2016-2017 akademik yılınızı tebrik eder sizlere başarılar dilerim. Ayrıca davetimize icabetinizden dolayı da hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…