Home Duyuru HKMO BURSA ŞUBESİ NİLÜFER’DEKİ YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI…

HKMO BURSA ŞUBESİ NİLÜFER’DEKİ YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI…

- Guncellenme Tarihi: 8 Aralık 2016 08:09
6 min read
HKMO BURSA ŞUBESİ NİLÜFER’DEKİ YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI… için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir inşaat şantiyesinde gerçekleşen ve bir harita teknikerinin hayatını kaybettiği yangın ile ilgili Harita Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi açıklama yaptı.

Harita Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Faruk Çolak’ın açıklaması şöyle;

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir inşaat şantiyesinde gerçekleşen ve bir şenörün hayatını kaybettiği yangın ile ilgili Harita Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi açıklama yaptı.

Harita Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Faruk Çolak’ın açıklaması şöyle;

“Geçtiğimiz günlerde elim bir olay neticesinde ‘yanarak can veren’ ve camiamızla birlikte tüm şehri yasa boğan şenör Deniz Daş’a Allahtan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Maalesef 29 Kasım’da da Adana Aladağ’da 11’i çocuk 12 vatandaşımızın yine ‘yanarak can verme’sine şahit olmuştuk. Bu vesile ile onlara da rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum” diyerek taziyelerde bulundu.

Başkan Ali Faruk Çolak, ”Bizler, gerek kaza gerek ihmal her ne şekilde olursa olsun, insan hayatının bu denli ucuz görülmesine dayanamıyoruz. Akıllı şehirleri, akıllı binaları ve kentsel dönüşümü konuştuğumuz ve maalesef konuşmaktan öteye de gidemediğimiz bu günlerde, kontrolsüzlük ve ihmaller zinciriyle birlikte akılsız uygulamalar sonrasında yok olan bu canlarımızın vebali hepimizindir. Şu an yangın raporu henüz elimize ulaşmadı ancak cevabı beklenen ve herkesin aklını kurcalayan sorular var. O saatte o arkadaşımızın orada ne işi var? Şehrin merkezinde olan konteyner yanıp kül olana kadar neden müdahale edilmedi? İtfaiye ne kadar sürede geldi? Konteynerın yanmasına ve bu kadar yoğun yangın ve dumana sebep olan madde neydi ve o maddenin orada ne işi vardı? Hiç mi yangın tüpü yoktu? Soruları uzatmak mümkün. Ama şunu unutmayalım ki bu soruların her birinin cevabı ihmal ve kontrolsüzlüğe çıkar. Sadece iş sağlığı güvenliği okumak ve yönetmeliklere uymakta yeterli değildir. Siz her daim dikkatli ve tedbirli olacaksınız. İhmalkârlık ve dikkatsizlik içerisinde olursanız maalesef böyle elim bir olay meydana gelir. Bizlerin amacı birilerini suçlamak veya hedef göstermek değildir. Bizler ihmalkârlık ve hataların doğurduğu bu sonuçlara dikkat çekmek ve bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için önlem alınması konusunda uyarılarda bulunmak amacındayız” ifadelerini kullandı.

Herkesi kanun yönetmelik ve kurallara uymaya davet ediyorum.

Ali Faruk Çolak ”Yetersiz ya da günümüzde geçerliliğini yitirmiş kanun ve yönetmeliklerin de ivedilikle yeniden düzenlenmesi ve uyulmaması durumunda ise yaptırımlarının daha caydırıcı olması gerektiğini ısrarla savunuyor ve yetkililerimizin STK’lar ile akademik odaların bu uyarı ve isteklerini gündemlerine almalarını rica ediyorum.

Bizler bu güzel topraklarda bir ve beraber bir şekilde yaşıyor ve gidecek başka bir vatanımız da olmadığına göre bu vatana ve üzerinde yaşayan halkımıza sahip çıkmak zorundayız. HKMO Bursa Şubesi olarak fikirlerimizle çalışmalara katkı sunmaya, bizzat teknik çalışmalarla projelere katılmaya ve yanlış uygulamaların düzelmesi için gayret göstermeye kısacası her türlü göreve hazır olduğumuzu da belirtmek isterim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…