Home EKONOMİ Saadet Partisi Mudanya ilçe Başkanı Saim Sakin haftalık basın açıklaması düzenledi.

- Guncellenme Tarihi: 8 Aralık 2016 08:12
3 min read
Saadet Partisi Mudanya ilçe Başkanı Saim Sakin haftalık basın açıklaması düzenledi. için yorumlar kapalı
0

Sakin yaptığı açıklamada  “Ülkemizde ve ilçemizde geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan kimseler yıllarca yürütülen yanlış politikalar sebebiyle adeta kasıtlı olarak bitirilmek istenmektedir. Son zamanlarda basında yer alan mazot desteği haberlerinin balon olduğu,uygulamada aslı astarı olmadığı anlaşılmaktadır. Öte yandan yıllarca sessiz sedasız Yat’a, kotra’ya ucuz yakıt veren zihniyet, çiftçinin aklıyla dalgamı geçmektedir. Hep dile getirilen,üretim maliyetlerinin yüksekliği yanında pazarlama sıkıntısı sebebiyle üreticinin belini bükerek zarar etmesine neden olmaktadır” şeklinde açıklamada bulundu.

İstikrarın sağlanmasında en büyük etkenin üretici ile tüketici arasındaki denge unsuru kooperatifler olduğu söylense de, uygulama da işlerin gerçeği yansıtmadığını işaret eden Saim Sakin, ” Öte yandan sanki piyasada istikrar varmış, zarar eden üretici çok kâr ediyormuş gibi, ihraç edilmesi lazım gelen ürünler dışarıdan ithal edilmesiyle hangi akla hizmet edilmektedir. Bu dönem zeytin üreticisinin ortak sıkıntılarından bir tanesi de verimin düşük olmasının yanında,kalitede de sıkıntı yaşanmaktadır. Yapılan araştırmalar ve ortak görüşe göre Zirai ilaçların kalitesiz olduğu görülmektedir. Bütün bu olumsuzluklara çözüm bulmaları gereken idareci,yönetici,sivil toplum kuruluşları ve mahalli idareler artık laf üretip festivaller düzenlemekten vazgeçerek, geçimini insanlara ve diğer canlılara rızk  üreten çiftçimizin mağduriyetini ortadan kaldırmaları aciliyet arzetmektedir. Zaman kaybetmeden iç ve dış politika da Tarımda Milli görüş politikalarına dönmek zaruridir” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin