Home Duyuru BURSA’DA SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NİN İRTİBAT OFİSİ AÇILDI…

BURSA’DA SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NİN İRTİBAT OFİSİ AÇILDI…

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2016 11:39
3 min read
BURSA’DA SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NİN İRTİBAT OFİSİ AÇILDI… için yorumlar kapalı
0

Türk öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Bulgaristan’ın Sofya Teknik Üniversitesi Bursa’da irtibat ofisi açtı. Mümin Şentürk’ün Türkiye’deki yetkili temsilcisi olduğu irtibat ofisi, Sofya Teknik Üniversitesi’nde okumak isteyenTürk öğrenciler ile bütün iletişimi sağlayacak.

Hürriyet semtinde açılan Sofya Teknik Üniversitesi Bursa irtibat Ofisi’nin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgy Mihov da katıldı.

Törende konuşan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgy Mihov, Bursa’da çok sayıda Bulgaristan göçmeni Türk’ün olduğunu, pek çoğu çifte vatandaş durumunda olan ailelerin çocuklarının üniversite eğitimini Bulgaristan yapmalarını tercih ettiğini, bu nedenle Bursa’da irtibat ofisi açtıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Mihov önümüzdeki Mart ayında da İzmir’de Sofya Teknik Üniversitesiirtibat ofisi açacaklarını müjdeledi.

Sofya Teknik Üniversitesi Türkiye yetkili temsilcisi Mümin Şentürk de yaptığı açıklamada, “Sadece Sofya Teknik Üniversitesi’nden bin Türk öğrencinin eğitim aldığını Bursa Uludağ Üniversitesiyle imzalanan protokol ile bu sayının daha da artacak. Bu nedenle irtibat ofisinin ikincisini de İzmir’e Mayıs aynıda üçüncüsünü de Ankara’ya açacağız” dedi.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Sofya Teknik Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalanmış, protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabilmesi de kararlaştırılmıştı.dsc_9493

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…