Home Duyuru CHP İNEGÖL İLÇE SEKRETERİ YASEMİN SOYDAN’DAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP İNEGÖL İLÇE SEKRETERİ YASEMİN SOYDAN’DAN BASIN AÇIKLAMASI

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2016 15:47
3 min read
CHP İNEGÖL İLÇE SEKRETERİ YASEMİN SOYDAN’DAN BASIN AÇIKLAMASI için yorumlar kapalı
0

Hatırlanacağı üzere CHP İlçe Başkanlığına 18.10.2016 tarihinde bir saldırı gerçekleştirilmiş ve İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ile yönetim kurulu üyeleri karakolda ifade vermişti. Aynı gece Bursa İl Başkanlığında ise İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar’ın görevden alınması ile ilgili oylama yapılmış ve İnegöl Yönetim Kuruluna haber ertesi gün ulaşmıştı. Resmi yazı ise 21.10.2016 tarihinde faks ile ulaştırıldı.unnamed

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Yasemin Soydan basına gönderdiği açıklamada; ‘Aynı gün olağanüstü olarak toplanan Yönetim kurulu üyelerimizle yaptığımız toplantıda Halil Büyükışık’ların görevden alma gerekçeleri başlığı altında sıralanan sebepler tarafımızdan incelenmiş tüzüğümüze aykırılık tesbit edilememiştir” dedi.

Yasemin Soydan;  ‘’Tüzüğümüzde belirtilen görev ve sorumlulukları, mali yükümlülükleri, partinin siyasal ilkelerini fazlasıyla yerine getiren, CHP’ye zarar vermeyi bırakın İnegöl’de biz Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Başkanımız yönetime geldiğimiz günden bugüne CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’nın Genel Merkez ve Genel Başkanımızca da takdir edilen faaliyetleri ile partimizin adı çok daha fazla onore edilmiştir’’ açıklaması yaptı.

Soydan, ‘İl Başkanlığı İlçe Başkanımızı tüzüğümüze göre sadece görevden alınması önerisi ile MYK’ya 5 gün içinde bildirip MYK 3/2 çoğunluk ile görevden almaya karar verirse görevden alınmış sayılır kararına varılmıştır. CHP Merkez Yönetim Kurulu 26.10.2016 tarihinde toplanmış fakat yoğun ülke gündemi sebebi ile İlçe Başkanımız hakkında gönderilen evrakı 1 hafta sonra yapılacak toplantıya bırakmıştır. MYK karar verene kadar Halil Büyükışıklar halen İlçe Başkanımızdır. Görevinin başındadır’’ diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …