Home Duyuru Mustafakemalpaşa’ya et entegre tesisi

Mustafakemalpaşa’ya et entegre tesisi

- Guncellenme Tarihi: 6 Ekim 2016 14:10
9 min read
Mustafakemalpaşa’ya et entegre tesisi için yorumlar kapalı
0

mustafakemalpasaya-et-entegre-tesisi-2Salçalık biber, domates, kırmızı pul biber ve süt üretiminde lider konumda bulunan Mustafakemalpaşa, et sektöründe de bölgenin lokomotifi oluyor. 20 yıldır kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren Etçii Gıda A.Ş., yıllık 40 bin büyükbaş ve 270 bin küçükbaş hayvan kesim kapasiteli modern bir et entegre tesisini Mustafakemalpaşa’ya kazandırmak için düğmeye bastı. Etçii Gıda A.Ş. Başkanı M. Emin Arslan’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, inşaatı hızla devam eden ve Ocak ayında üretime başlaması planlanan dev yatırım hakkında bilgiler aldı.

‘Güney Marmara’nın en büyüğü’ 

Arslan, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin öncülük ettiği 15 milyon TL’lik modern et entegre tesisinin tamamlandığında, Avrupa Birliği standartlarına uygun son teknolojiyle donatılan Bursa’daki en büyük yatırım olacağını söyledi. Yıllık 400 milyon TL’lik ciro hedefiyle 2017 yılı Ocak ayında üretime başlayacaklarını belirten Arslan; ” Mustafakemalpaşa coğrafi konum itibarıyla, tarım ve hayvancılıkta bölgenin tam kalbindedir. Tarım ve hayvancılıkta yüksek üretim potansiyeline müsait olmakla beraber, hemen yanı başında Karacabey, Susurluk, Göbel, Manyas, Bandırma, Gönen, Büyükorhan, Orhaneli, Keles ve Harmancık gibi bir çok üretim yapan ilçelerin merkezi durumundadır. Özellikle Mustafakemalpaşa ve Karacabey hayvancılık yatırımları için çok elverişli olup, son yıllarda bölgede önemli miktarda süt ve besi hayvancılığı işletmeleri kurulmuştur. Güçlü bir finansal yapının yanı sıra yıllardır sektör içerisinde yer alan Etçii Gıda A.Ş. gerek kurumsal gerekse de yönetsel anlamda yatırımları gerçekleştirecektir ” dedi.

‘Herkes kazanacak’ 

Kuracakları sistemde herkesin kazanacağı bir yapıyı hayata geçireceklerini dile getiren Arslan şöyle konuştu; ” Biz firma olarak hayvancılık yapmayacağız. Hayvancılığı ve yetiştiriciliği firmamız kontrolünde sözleşmeli besicilik modeli ile alım garantisini verip, bölgedeki çiftçilerimize yaptıracağız. Bursa çiftçisi, üreticisi, eğitim, bilgi birikimi ve çalışkanlığıyla Türkiye’deki diğer bölgelere göre çok daha iyi durumdadır. Biz bu anlamda Bursa ve yakın çevre şehirlerde bu potansiyeli kullanarak ve birlikte el ele vermek suretiyle ‘kazan kazan’ ilkesiyle, ülkemiz adına örnek bir modelli hayata geçirerek çok büyük başarılar ve kazançlar elde edebiliriz. Kuracağımız bu sistem hiç kimsenin kaybetmediği ve herkesin kazandığı bir yapı olacak.Hayvancılık ve mezbaha anlamında ülkemizde devlet, özel sektör ve üniversite bir araya gelerek örnek bir yapı oluşturacağız. 120 kişilik iş istihdamı sağlanacak. Eğitimli genç insanlar yetiştireceğiz. Mezbaha şartlarında değerlendirilemeyen işletmemizde çıkacak olan bütün ürünleri işleyip, iç piyasaya ve ihracata sunacağız. Özellikle bölgemize ve ülkemize kesim standardını getireceğiz. Avrupa standartlarında, İslami usullere uygun helal kesim yapılacak. İlerleyen dönemlerde yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye gelmesini ve ortaklık kültür ile yeni yatırımları sağlayacağız. Olmazsa olmazlarımızdan biri de çevredir. Fabrikanın hijyenik ve doğa dostu bir işletme olduğunu her zaman göstereceğiz. Tesisimizde temiz enerji için güneş enerjisinden elektrik üretip ülkemizin enerji açığına katkı sağlayacağız. Kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. ÇED raporu; mevzuat ve yönetmenlikle ilgili olarak gereken alt yapının tamamı inşa edilecek. Kötü koku ve çevreyi rahatsız edecek bir durum söz konusu olmayacaktır. Hayvancılığın en büyük girdisi yem olup, özellikle yem bitkisi üzerine üretim yapılması noktasında gerekli eğitim, bilgi ve deneyimi çiftçilerimize aktaracağız. Hedefimiz ithalat değil, Müslüman coğrafyaya rekabetçi bir ortamda yüksek katma değerli et ve et ürünlerini ihraç etmektir.”  mustafakemalpasaya-et-entegre-tesisi-1

‘Hayvancılık sektörü canlanacak’ 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Mustafakemalpaşa’nın hayvancılık ve et potansiyelinin son dönemde çeşitli firmalar tarafından fark edildiğini, üretim ve istihdama dönük her yatırımı desteklediklerini söyledi. Başkan Kurtulan; ”  Top Söğüt Mevkii’nde belediyemize ait imarlı araziyi ihaleye çıkardık. Etçii firması da bu ihaleye katılarak yatırım amacıyla arsayı satın aldı. Mustafakemalpaşa’nın en önemli sektörlerinin başında gelen hayvancılık, büyük bir yatırıma kavuşacak. 40 bin m2 alan üzerine kurulacak tesisin yapımı başladı. Sadece Mustafakemalpaşa değil bölge çiftçisi kazanacak. Bursa’nın bu en büyük et entegre tesisinin hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…