Home Duyuru İnegöl’de ürün kurutmak artık daha güvenli…

İnegöl’de ürün kurutmak artık daha güvenli…

- Guncellenme Tarihi: 20 Eylül 2016 12:05
8 min read
İnegöl’de ürün kurutmak artık daha güvenli… için yorumlar kapalı
0

22388_5_201609191041BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İNEGÖL DEYDİNLER VE ORTAKÖY MAHALLELERİ ARASINDA HAZIRLANAN 2.3 KİLOMETRELİK ÜRÜN KURUTMA ALANI SAYESİNDE ÇİFTÇİLER ARTIK ÜRÜNLERİNİ DAHA GÜVENLİ BİR ORTAMDA KURUTABİLECEK.

 

 

 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, YAKLAŞIK 1 MİLYON LİRALIK YATIMLA OLUŞTURULAN ÜRÜN KURUTMA ALANININ BÖLGENİN ÖNEMLİ BİR TALEBİ OLDUĞUNU, KURUTMA SEZONU DIŞINDA DA YOLUN ULAŞIM AMACIYLA HİZMET VERECEĞİNİ SÖYLEDİ.
İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ, KÜÇÜK GİBİ GÖRÜNMESİNE RAĞMEN BÖLGE ÇİFTÇİSİ İÇİN BÜYÜK BİR İHTİYACIN GİDERİLDİĞİNİ BELİRTEREK, TARIMA DESTEKLERİ NEDENİYLE BAŞKAN ALTEPE’YE TEŞEKKÜR ETTİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl Deydinler ve Ortaköy mahalleleri arasında hazırlanan 2.3 kilometrelik ürün kurutma alanı sayesinde çiftçiler artık ürünlerini daha güvenli bir ortamda kurutabilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 1 milyon liralık yatımla oluşturulan ürün kurutma alanının bölgenin önemli bir talebi olduğunu, kurutma sezonu dışında da yolun ulaşım amacıyla hizmet vereceğini söyledi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, küçük gibi görünmesine rağmen bölge çiftçisi için büyük bir ihtiyacın giderildiğini belirterek, tarıma destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa’ya değer katan hizmetlerini, ‘Bütünşehir’ yasasının ardından kentin tüm ilçelerine ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı hedef alan hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar çilek fidesi, arı kovanı, koyun ve yem dağıtımı, sera naylonu, çatı malzemesi, buzağı kulübesi, koza askısı, ceviz fidanı gibi desteklerin yanında süt ürünleri tesisi, biber kurutma tesisi gibi yatırımlarla üreticinin sürekli yanında olan Büyükşehir Belediyesi, İnegöllü çiftçilerin yoğun talebi olan ürün kurutma alanı sorununu da çözümü kavuşturdu. Daha önce ürünlerini çevre yolu üzerinde kurutan ve zaman zaman trafik kazalarına da maruz kalan çiftçileri bu sıkıntıdan kurtarmak amacıyla Deydinler ve Ortaköy mahalleri arasına 2.3 kilometre uzunluğunda ürün kurutma alanı oluşturuldu. Asfalt kaplama yapılan alan kurutma sezonu dışında da ulaşım amacıyla kullanılabilecek.

Beklentiler bir bir gerçekleşiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bölge çiftçisinin ay çekirdeği kurutmaya başladığı alanda incelemelerde bulundu. Çiftçinin her türlü üretiminin desteklenmesi konusunda altyapıdan ulaşıma, sulama tesislerinden ürün pazarlamasına kadar her alanda çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, ürün kurutma alanının da İnegöllü çiftçilerin önemli bir talebi olduğunu söyledi. Uygun kurutma alanı olmadığı için daha önce yollarda yapılan kurutma işleminde trafik kazaları yaşandığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla Deydinler Ortaköy arasındaki bölgede 2,3 kilometrelik yolu kurutma amaçlı olarak hazırladık. Altyapısı ve asfalt kaplaması yapılan alanda ay çekirdeği başta olmak üzere her türlü ürünlerini kurutabilecekler. Sezon tamamlanınca da yol ulaşım amacıyla kullanılacak. Üreticinin önemli bir beklentisi olan hizmet gerçekleşmiş oldu. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan hizmetimiz bölge çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

Küçük görünen büyük hizmet
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ay çekirdeği üretiminin ilçe tarımında önemli bir yet tuttuğunu belirterek, uygun alan olmadığı için kurutma işleminin daha önce çevre yolunda yapıldığını ve kurutma sezonunda çevre yolunu kapalı tutmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bu sorunu Başkan Altepe’ye ilettiklerini ifade eden Aktaş, “Büyükşehir Belediyemiz soruna köklü çözüm getirdi. Artık kurutma işlemi daha güvenli ortamda yapılıyor. Basit gibi görünen ama bölge ekonomisi için önemli bir yatırım. Çünkü ay çekirdeğini kurutmanın başka bir şekli yok. İnceledik, bu iş Avrupa’da da böyle yapılıyor. Büyük bir ihtiyacı gidermeleri nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …