Home GÜNCEL Sanayi camisine modern düzenleme…

Sanayi camisine modern düzenleme…

- Guncellenme Tarihi: 20 Eylül 2016 11:56
6 min read
Sanayi camisine modern düzenleme… için yorumlar kapalı
0

22406_img_7990_201609201100BURSA’NIN HER YÖNÜYLE YAŞANABİLİR BİR KENT OLMASI İÇİN EKSİKLİK GÖRÜLEN HER ALANDA GELEN TALEPLERE YETİŞMEYE ÇALIŞAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BEŞEVLER KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ CAMİİ ORTA AVLUSUNUN ÇATISINI TAMAMEN KAPATARAK CEMAATİN YAZ VE KIŞ ‘HAVA ŞARTLARINDAN ETKİLENMEDEN’ İBADET EDEBİLMESİNİN ÖNÜNÜ AÇTI.

 

 

CAMİLERİN İNSANLARIN TOPLANMA YERİ OLDUĞUNU VE BÖLGELER NEZDİNDE KIYMETİNİN BÜYÜK OLDUĞUNU VURGULAYAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KENTE DOKUNAN ÇALIŞMALARI NEZDİNDE ÇATISI TAMAMEN KAPATILAN BEŞEVLER KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ CAMİİ’NDE DE BUNDAN BÖYLE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İBADET EDİLEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

 Bursa’nın her yönüyle yaşanabilir bir kent olması için eksiklik görülen her alanda gelen taleplere yetişmeye çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii orta avlusunun çatısını tamamen kapatarak cemaatin yaz ve kış ‘hava şartlarından etkilenmeden’ ibadet edebilmesinin önünü açtı. Camilerin insanların toplanma yeri olduğunu ve bölgeler nezdinde kıymetinin büyük olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente dokunan çalışmaları nezdinde çatısı tamamen kapatılan Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde de bundan böyle gönül rahatlığıyla ibadet edilebileceğini söyledi.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafın talepleri doğrultusunda tüm eksiklikleri giderilen ve daha önce açık olan orta avlusunun üzeri tamamen kapatılan Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde incelemelerde bulundu. Bursa’nın daha yaşanabilir olması yönündeki çalışmaları hızla sürdürdüklerini, bu yönde başta camiler ve anıtsal yapılar üzere tüm eserlere bir bir dokunduklarını, ihtiyaçlar doğrultusunda yenileme yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, sanayi camisinin de bu çalışmalar dahilinde düzenlendiğini ifade etti. Camilerin insanların günde 5 vakit toplanma yeri olduğunu ve mahalleler-bölgeler nezdinde büyük kıymetinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Sanayi camisinin de bir takım eksiklikleri vardı. Esnafımızın bize bildirmesi sonucunda çalışmalarımızı hızla gerçekleştirdik. İhtiyaç maddeler temin edilerek çevresi düzenlendi. Orta avlusunun üzeri kapatıldı ve burası da iç alana dahil edilmiş oldu” dedi. Yapılan düzenlemeler sayesinde insanların yaz kış demeden gönül rahatlığıyla sanayi camisini kullanabileceğini belirten Başkan Altepe, “Esnafımız başta olmak üzere Bursamız, halkımız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Beşevler Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Koçoğlu ise, yapılan düzenlemenin bölge esnafı açısından çok büyük değerinin bulunduğunu ifade etti. Cami avlusunun açık olması nedeniyle hava şartlarından olumsuz etkilendiğini kaydeden Koçoğlu, “Yapılan düzenlemeyle birlikte estetik bir muhafaza sistemi kuruldu. Sanayi sitemiz ve cemaatimiz adına çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanım, sağ olun var olun” açıklamasında bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…