Home GÜNCEL DR. AKKAYA UYARDI: YOĞUN STRES ALTINDAYSANIZ DİYABET RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYASINIZ

DR. AKKAYA UYARDI: YOĞUN STRES ALTINDAYSANIZ DİYABET RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYASINIZ

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2015 12:02
3 min read
DR. AKKAYA UYARDI: YOĞUN STRES ALTINDAYSANIZ DİYABET RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYASINIZ için yorumlar kapalı
0

Doruk Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Akkaya, Dünya Diyabet Günü’nde, vatandaşları uyardı. Dr. Akkaya, “Birinci derece akrabalarınızda diyabet varsa, yoğun stres altındaysanız,  kilonuz fazlaysa,  az hareket ediyorsanız, hipertansiyon ve kolesterol yüksekliğiniz varsa, 45 yaşının üzerindeyseniz, 4 kg üzerinde doğum yaptıysanız; diyabet riski ile karşı karşıyasınız” dedi.DİYABET (2)

Doruk Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Akkaya, Dünya Diyabet Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Son yıllarda diyabet hastalığının sık görülmeye başlandığına vurgu yapan Dr. Önder Akkaya, Türkiye’de son on yılda diyabete yakalanma sıklığının iki kat arttığını, Obezite ile birlikte diyabet giderek daha sık görülmeye başladığını tüm dünyada ölüm nedenleri arasında 8.sırada geldiğini belirtti.

Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun rakamlarına göre, diyabetin tüm dünyada yaklaşık 400 milyon insanı etkilediğini hatırlatan Akkaya, aynı kurumun 2035 yılı etkilenme öngörüsünün de 600 milyon kişi olduğunu, dile getirdi.

Rafine gıdaların, un ve şeker mamullerinin tüketiminin artmasıyla birlikte, diyabet vakalarında da artışın gözlemlendiğini kaydeden Dr. Önder Akkaya, teşhis ve tedavi süreciyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Diyabet, önemli bir sağlık problemidir. Dünyada her 7 saniyede bir kişi şeker hastalığına bağlı oluşan komplikasyonlara bağlı olarak ölmektedir, tedavide diyet ve egzersiz olmazsa olmazdır. Bunların yerine konulabilecek bir ilaç henüz bulunmamaktadır. Hastalık tipine göre çeşitli tedavi yöntemleri izliyoruz. Amacımız hastalarımızın kalp krizi, böbrek yetersizliği riskini en aza indirmektir.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…