Home GÜNCEL BTB 6 aylık işlem hacmini de rekorla kapattı…

BTB 6 aylık işlem hacmini de rekorla kapattı…

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2015 11:06
3 min read
BTB 6 aylık işlem hacmini de rekorla kapattı… için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret Borsası 2015 yılının ilk 6 aylık dönemindeki işlem hacmini yeni bir rekorla kapattı. Bursa Ticaret Borsası’nda yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36’lık artışla toplam 887 milyon 370 bin liralık işlem hacmi gerçekleştirildi.

Bursa Ticaret Borsası’nın 2015 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirdiği işlem hacmi hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Bu işlem hacmi Bursa’nın önemli bir gıda tarım ve hayvancılık kenti olduğunun kanıtıdır” dedi. 2015 yılının ilk 6 ayında Bursa Ticaret Borsası’ndaki son 5 yılın en yüksek tescil işlem hacmine ulaşıldığını belirten Matlı, “Üyelerimiz Bursa Ekonomisine çok önemli katkı sağlamaktadırlar. Bazı ürünlerin ağırlıklı olarak Bursa Ticaret Borsası üzerinden alınıp satılması işlem hacmimizi arttırmaktadır” şeklinde konuştu.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın verdiği bilgiye göre, 2015 yılının ilk yarısında Bursa Ticaret Borsası’nda en çok işlem gören ürünler arasında 341.2 milyon ile zeytin ve zeytinyağı ilk sırada yer aldı. 168.2 milyon liralık işlem hacmi ile canlı hayvan ve et ürünleri ikinci, 63.5 milyon liralık işlem hacmiyle ayçiçeği ve ayçiçekyağı üçüncü, 45 milyon liralık işlem hacmiyle de sebze ve meyve ürünleri dördüncü sırada yer Bekledikleri gibi 2015 yılının 2014’e göre daha iyi olduğunu belirten Matlı, “Hizmeti üyelerimizin ayağına götürmek suretiyle yakaladığımız bu işlem hacmi artışını devam ettireceğiz. Yerinde tescil işlemi üyelerimizi de memnun etti. Zaten işlem hacmimizdeki artışta tescil işlemi için daha çok firmaya ulaşmamız etkili olmuştur” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…