Home FOTO GALERİ İŞ ADAMLARI ZEKÂTIN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ…

İŞ ADAMLARI ZEKÂTIN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ…

- Guncellenme Tarihi: 23 Mayıs 2017 13:15
4 min read
İŞ ADAMLARI ZEKÂTIN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ… için yorumlar kapalı
0

TÜMSİAD BURSA, RAMAZAN ÖNCESİ ZEKÂT KONUSUNU ELE ALDI…

BURSA – Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi, zekât ibadeti hakkında düzenlediği bir seminerle üyelerini bilgilendirdi.

TÜMSİAD Bursa Şubesi yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle üyelerine yönelik ‘Zekâtın önemi’ konulu seminer düzenledi. İlahiyatçı Sadettin Ersoy tarafından verilen seminere TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan ve TÜMSİAD Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

Günümüzde zekât bilinci ile ve zekât hesaplamaları konusunda bazı sorunlar olduğunu söyleyen İlahiyatçı Sadettin Ersoy, “Zekât dinimizin emrettiği üzere diğerleri gibi önemli bir ibadet şekli. Zekâtın içerisine neler dâhildir, zekâttan neler çıkarılır bu konularla ilgili bazı karışıklıklar olabiliyor. O sebeple zekât; bu ibadeti yapmak isteyenlerin doğru bilmesi gereken bir konudur. TÜMSİAD Bursa Şubesi de bu konuda bir bilgilendirme toplantısı düzenleyerek üyelerine zekât ibadeti hakkında bilgilenmesini sağladı” dedi.

Farz olan zekâtın hesaplanması ve dağıtılması konusunda Ramazan ayının fırsat bilinerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının yapılan amelin sevabını artıracağını ifade eden Ersoy, “Zekât hesaplanırken; zekâta dâhil olan ticari malları ve kişinin elinde bulunan parası zekât hesaplamasına dâhil edilir. Şayet borçları varsa bu borçları çıkarılır. Eğer alacakları varsa alacakları dâhil edilir. Toplam yekûn üzerinden de dinimizin emrettiği üzere 40’ta biri yani günümüz hesabıyla yüzde 2,5’luk bir oranı zekât olarak verebiliriz” diye konuştu.

“ZEKÂT ZENGİN FAKİR ARASINDAKİ SINIFSAL FARKI ÖNLER”

Zekâtın toplumsal hayat içinde oldukça faydalı bir ibadet olduğuna değinen Ersoy zengin ve fakir arasındaki farkı ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Ersoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Dinimizin emrettiği ibadetlerin ana maksadı kulun Allah’a teslimiyetidir. Zekâtın birinci faydasını bu şekilde yani kul ile Allah arasındaki münasebet açısından, Allah’a teslimiyet açısından değerlendirebiliriz. Diğer bir faydası da toplumsal bir faydadır. Yüce Allah, bir ayetinde fakirlerin ve gariplerin zenginlerin üzerinde hakkı olduğunu beyan ediyor. Hem bu hak eda edilmiş olur. Hem de fakir ile zengin arasındaki dengenin sağlanması açısından önemlidir. Zekât fakir ve zengin arasında sınıfsal farklılığı önler ve zaten dikkat edin zekât verilen toplumlarda zengin ve fakir arasında sınıfsal bir farklılık olmaz”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…