Home GÜNCEL Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

- Guncellenme Tarihi: 30 Mart 2024 11:44
15 min read
Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim… için yorumlar kapalı
0

En güzelinden başlıyorum:

14 – 25 yaş arası gençler…

Evet, gençlerin sürece en çok entegre oldukları, ilgi gösterdikleri bir yerel seçim yaşıyoruz. Aşırı ilgililer, apolitik olmaktan çıktılar. Bunu en iyi Mudanya Ak Parti adayı Gökhan Dinçer başardı. En çok o yaş grubu tarafından sevildi. Seçim sürecinde sürekli olarak gençlerin spor, sanat, kültürel faaliyetler gibi aktivitelere dahil olma vurgusu yapan Gökhan Dinçer kısacık süreçte bilge evlatlarımızın uyuşturucudan uzak durması için büyük katkı sağladı. Bu manada kallavi bir teşekkürü borç biliriz kendisine…

Emekliler…

10 bin lira, açlık sınırının neredeyse yarısı kadar emekli maaşına mahkum olan emekliler bu seçimin belirleyicisi… O yüzden adayların birçoğu emeklilere her ay para vermeyi vaat etti. Mustafa Bozbey de bunlardan biriydi, ayda 2 bin Lira vereceğini söyledi. Alinur Aktaş ise “Mümkün değil, öyle bir para yok” dedi. Ama İstanbul Ak Parti adayı Murat Kurum da söyledi mesela emeklilere her ay para vereceğini… Açıkçası ben de belediyelerin hükumetin görevine talip olmasını, halkın parasının hizmette kullanılmak yerine emeklilere her ay promosyon gibi verilmesini doğru bulmayanlardanım. Bursa’da hal böyleyken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarının Temmuz’da enflasyona göre tekrar masaya yatırılacağını, yani zam olmadığını Bursa’da söylemesi Ak Partili adaylara en büyük zararı veren etken olacak.

Yeniden Refah Partisi – Sedat Yalçın ve Önder Tanır…

5 yıl çok başarılı şekilde il başkanlığı yaptığı Ak Partide delege dahi yapılmayarak büyük ayıp edilen Sedat Yalçın Yeniden Refah Partisinden aday yapılınca Bursa’da tüm dengeler değişti. Bursa’da en çok konuşulan isimlerden biri oldu. En çok da tüm adaylardan önce üzerinde çok iyi çalışılmış projeleri ile gündemde kaldı. Hiç konuşulmayan ve dahi konuşulmayacak olan sıkıntı – sorun ve projeler onun sayesinde konuşulur oldu, diğer adayların da projeleri arasına girdi. Sedat Yalçın belki kazanamayacak ama Bursa’nın reel sorunlarının halk tarafından tartışılır hali getirdiği için teşekkürü hak eden isimlerden… Ve Bursa’yı kim alırsa alsın mutlaka onu ikna ederek kadrosuna dahil etmeli… Şeffaf, dürüst, öngörülü, Bursa aşığı Yalçın’ın katkısı çok olacaktır, değerlendirilmeli…

Önder Tanır… Yeniden Refah Partisince ikna edilerek Kestel’den aday yapılan Önder Tanır hem partinin hem de Kestellilerin en büyük kazancı olacak… Her açıdan çok iyi belediye başkanlığı süreci geçiren, anketleri, halk memnuniyeti çok yüksek çıkan Tanır, Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın anlanamaz hırsı sebebiyle aday yapılmadı. Yeniden Refahtan aday olunca halk Tanır’ı yine bağrına bastı. Seçimi alacak, yüksek ihtimalle Ak Partinin Tanır’ı çekerek aday yaptığı Ferhat Erol üçüncü çıkacak Kestel’de… Ak Parti ceketini koysa kazanır anlayışının hâkimiyetini yitirdiği en iyi örnektir Kestel… Önder Tanır yaşadığı haksızlıktan ötürü seçim sürecinde sadece Kestel’in değil, Bursa’nın gündemindeydi. Seçimin sonucunda Kestel halkının siyasete ne kadar yakın olduğunu, parti ismi gözetmeksizin adayları ne kadar iyi takip ettiğini hep birlikte göreceğiz. Kestel de seçime damga vuranlar arasında yer alacak.

Hayri Türkyılmaz…

Aslında sadece seçim sürecine değil son 10 yıla damgasını vurdu. İş bilmez, iş görmez, vizyonsuz, kavgacı kişiliğiyle hep Bursa’nın hatta Türkiye’nin gündemindeydi. Siyaseti iyi biliyordu, ama Mudanya’ya hizmet etmiyordu. Siyasetten uzak bir yaşam süren Deniz Dalgıç aday gösterilince Türkyılmaz da kendini gösterdi elbette… Aday gösterilmediği için Dalgıç’ın zarar görmesi adına her türlü açıklamayı yaptı, hatta çamur siyasetinden çekinmedi. Dalgıç hakkında olumsuz algı oluşturmak için usulüne uygun düzenlenmeyen hareketleri ve evrakları basına servis etti… O servisin aracılarının kimler olduğunu da biliyoruz ama neyse…

Şükrü Erdem…

Bir önceki dönem İyi Partiden aday olan ancak Başkan Mehmet Kanar’a yenilen, bu seçim de CHP’nin Mustafakemalpaşa adayı olan Şükrü Erdem’in terörist Öcalan’ı öven, aklayan konuşmalar yaptığı video sürece bomba gibi düştü. Erdem’in belki kazanacağı seçimi kaybettiğini şimdiden söyleyebilirim. İyi ki bu konuşma ortaya çıktı da seçilemeyecek, yoksa canım memleketim Mustafakemalpaşa’nın bu zihniyete teslim edilmesine çok çok üzülürdüm. Sürece damga vuran isimlerden biri de Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa MHP’ye verilince biraz kırgınlık yaşasa da çabuk toparladı, Cumhur İttifakı adayı Ahmet Beygirci’nin yanında yer aldı, destek verdi.

Bursaspor…

Küme düşen Bursaspor adayların seçim malzemesi oldu. Her biri Bursaspor’u kalkındırmak için projeler üretti. Sonuçta Bursa’yı kim alırsa alsın Bursaspor’a ve taraftarlara karşı büyük bir sorumluluk almış da olacak…

Sadi Aktaş…

Geçen seçimde Ak Partiden Yenişehir Belediye başkanlığı için aday adayı olan Sadi Aktaş bu seçim CHP’nin adayı oldu. Ziraat Odası başkanlığı döneminde kayıtlarda eksiklik nedeniyle binlerce çiftçinin emekli olamamasına sebep olan Aktaş’ı çiftçiler odanın önüne hayvan gübresi dökerek protesto ettiler. CHP’nin en yanlış adaylarından biri olarak seçim sürecine damga vurdu. Cumhur ittifakının medar-ı iftarı belediye başkanı Davut Aydın’ın işini kolaylaştıran bir aday olarak tarihe geçti.

Celil Çolak…

“Değiştir” sloganıyla seçime damga vuran isimlerden oldu. Nilüfer’de çok iyi çalışması sonucunda Ak Partinin oyunu yükselteceği kesin olan adaylardan… Ak Parti madden desteklese, hiçbir belediyecilik deneyimi olmayan Şadi Özdemir’e karşı seçimi bile alabilirdi. Ama Nilüfer’i asla alamayız bakış açısıyla kayıp ilçe olarak gören Ak Parti yönetiminin kurbanı oldu.

Erkan Aydın…

Üçüncü kez Osmangazi’ye CHP’den aday olan Erkan Aydın bu kez çok yoğun çalışması, belediyeyi almak için üstüm çabası ile seçim sürecinin önemli isimlerinden biri haline geldi. Aydın’ın bel altına girmeden, sadece projelerini öne çıkararak yürüttüğü seçim kampanyası karşılık buldu. CHP’nin oyunu arttıracağını düşünenlerdenim.

Ali Aykurt…

Rantla ilgili entrikaları en iyi bilen belediye başkanı olarak tarihe geçti. Kendisiyle ilgili yazılarımı sitemizden okuyabilirsiniz.

Mümtaz Aslan…

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bursa’ya gelerek açıkladığı ilk isim Orhaneli adayı Mümtaz Aslan oldu. 4 yıldır seçime hazırlandığını, Orhaneli’de çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadığını öğrendik… İyi Partinin Bursa’da seçilecek tek adayı olarak seçime damga vurdu.

Kentsel dönüşüm – dirençli şehir meselesi…

Geçen yıl ülkemizde yaşanılan asrın felaketi depremden sonra tüm adayların ana vaadi arasına girdi. Ülkemizde ve şehrimizde ne kadar çok çürük yapı olduğunu, hepimiz depreme karşı direnci olmayan, afet sonrası için neredeyse hiçbir hazırlığı olmayan şehirlerde yaşadığımızı kavramış olduk. Bu farkındalığın seçimden sonra da etkili olacağına, halkın belediye başkanlarının mevzuya dair vaadini takip edeceğine inanıyorum.

Son olarak seçim tahminlerimi sizlerle paylaşıp yazımı tamamlamak istiyorum.

Büyükşehir Mustafa Bozbey CHP

Osmangazi Mustafa Dündar Ak Parti

Yıldırım Oktay Yılmaz Ak Parti

Nilüfer Şadi Özdemir CHP

Karacabey Ali Özkan Ak Parti

Mustafakemalpaşa Ahmet Beygirci MHP

Mudanya Deniz Dalgıç CHP

Gemlik Şükrü Deviren CHP

Orhangazi Bekir Aydın Ak Parti

İznik Kağan Mehmet Usta Ak Parti

Yenişehir Davut Aydın MHP

İnegöl Alper Taban Ak Parti

Gürsu Mustafa Işık Ak Parti

Kestel Önder Tanır Yeniden Refah Partisi

Orhaneli Mümtaz Aslan İyi Parti

Büyükorhan Ahmet Korkmaz Yeniden Refah Partisi

Keles Ali Doğru Ak Parti

Harmancık Yılmaz Ataş Ak Parti

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…