Home GÜNCEL Özgür Özel Konuştu: Darbe Girişimi İle Karşı Karşıyayız!

Özgür Özel Konuştu: Darbe Girişimi İle Karşı Karşıyayız!

- Guncellenme Tarihi: 19 Mart 2025 08:58
3 min read
Özgür Özel Konuştu: Darbe Girişimi İle Karşı Karşıyayız! için yorumlar kapalı
0

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik gözaltı kararına sert tepki gösterdi. Özel, “Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Bir sonraki cumhurbaşkanımıza darbe girişimi ile karşı karşıyayız.” dedi.

Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir.

Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir.

Bir sonraki cumhurbaşkanımıza darbe girişimi ile karşı karşıyayız…

Milletimiz devletini sever ama birileri tarafından devlet milletin karşısına dikilirse millet buna izin vermez.

Esas güç millettir ve en sonunda millet kazanır… Yine öyle olacak.

Teslim olmayacağız. En sonunda yine milletin dediği olacak ve Türkiye kazanacak.

BİR TEPKİ DE MANSUR YAVAŞ’TAN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, karara, “Bu ülkede hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve millet iradesini savunan herkes bilmelidir ki, seçilmiş bir belediye başkanına yönelik bu girişimler asla ama asla kabul edilemez. Dün diploma iptali, bugün sabahın erken saatlerinde Ekrem Başkanımızın evinin önüne yığılan polisler ve ekibine yönelik gözaltı işlemleri… Bu tablo, hukuk devletine yakışmıyor.

Gözaltı nedeni belli olmasa da; Daha önce adliyeye gidip ifade veren bir belediye başkanını, bugün koştur koştur gözaltına almak neyin göstergesidir?

Eğer gerçekten adaleti arıyorsanız, önce hukukun temel ilkelerine sadık kalınmalıdır.

Bilinmelidir ki, milletin iradesine yapılan hiçbir müdahale karşılıksız kalmaz. Hukuk dışı yöntemlerle, baskılarla, tehditlerle yapılan bu uygulamalardan en büyük zararı demokrasimiz görecektir. Ancak biz susmayacağız!

Hiç kimse de unutmasın: Ekrem Başkanımız yalnız değildir!” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kaynak: bursadabugun.com

Load More Related Articles
Comments are closed.

Benzer Haberler

2024 Yılı Doğan Ersöz Ve BUSİAD Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) tarafından bu yıl 28.’si verilecek olan…