Home GÜNCEL Gemlik İçme Suyu Arıtma Tesisi Performans Testleri Yapıldı

Gemlik İçme Suyu Arıtma Tesisi Performans Testleri Yapıldı

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2024 13:18
3 min read
Gemlik İçme Suyu Arıtma Tesisi Performans Testleri Yapıldı için yorumlar kapalı
0

Ülkemizin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü hedefleri doğrultusunda yatırı yapmaya devam ediyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Son yıllarda modern içme suyu projelerini geliştirerek uygulamaya koyan DSİ, vatandaşların gereksinim duyduğu içme, kullanma ve sanayi (endüstri) suyu açısından rahat nefes almasını sağlıyor.

Bu kapsamda Gemlik (Büyükkumla Barajı) İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta,  Gemlik İlçesinin içmesuyu anlamında muhteşem bir tesise kavuştuğunun altını çizdi. “Bu dev tesisimizin işletmeye alınması için 20 gün süre ile gerçekleştirilen 2. Aşama (Performans Testleri) başarı ile sonuçlanmış ve isale hattına su verilerek Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğüne devredilmesi aşamasına gelinmiştir. Hayırlı ve uğurlu olsun. Her yönüyle şehrimize değer katacak bir proje. Gemlik (Büyükkumla Barajı) İçmesuyu Arıtma Tesisi tamamlanması ile Gemlik ilçe merkezi, Küçükkumla, Büyükkumla, Narlı, Gençali, Kurşunlu, Umurbey yerleşim yerlerine günlük 70.000 metreküp ham suyu arıtarak yıllık 15,49 milyon metreküp memba kalitesinde içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanacak, bu vesileyle söz konusu yerleşim yerlerinin 2045 yılına kadarki içme, kullanma ve endüstri su ihtiyaçları karşılanmış olacaktır.” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…