Home GÜNCEL Aktaş’ın Seçim Vaadi Kentsel Dönüşüm Olmalı

Aktaş’ın Seçim Vaadi Kentsel Dönüşüm Olmalı

- Guncellenme Tarihi: 8 Ocak 2024 14:45
7 min read
Aktaş’ın Seçim Vaadi Kentsel Dönüşüm Olmalı için yorumlar kapalı
0

Pazar günü Ak Partinin 27 büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının görücüye çıkmasıyla birlikte Bursa’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la devam kararı alındığı duyuruldu.

2019 yerel seçiminde İyi Parti – CHP ve diğer birkaç partiden oluşan Millet ittifakı varken ortak adayları Mustafa Bozbey’di. Cumhur İttifakının adayı da malumunuz Alinur Aktaş’tı.

Şimdi Meral Akşener’in masayı devirmesi, her yerde aday çıkarma kararı alması neticesinde İyi Parti vekili Selçuk Türkoğlu da aday olarak sahaya indi.

Kıssadan hisse 3 aday yarışacak, Alinur Aktaş, Mustafa Bozbey ve Selçuk Türkoğlu

İstanbul’da yapılan aday lansmanında her ne kadar 27 başkan adayı açıklansa da ana tema İstanbul’du. Muhtemel ki 15 Ocak’ta Ankara’da yapılacak lansmanının da teması Ankara olacak. Görünen o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan en çok İstanbul ve Ankara’yı istiyor.

İstanbul adayı olarak açıklanan eski bakan Murat Kurum açıklandığı gün seçim beyannamesinde başrol konuyu da ortaya koydu: KENTSEL DÖNÜŞÜM…

Açıkçası depremin bu kadar yakın olması, sürekli gündem olması, Şubat ayında ülkemizde 10 ili ve Suriye’yi etkileyen depremde 50 binden fazla yurttaşımızı kaybetmemiz göz önüne alındığında en doğru seçim vaadi kentsel dönüşüm görünüyor.

Her ne kadar kapıdaki deprem İstanbul depremi olarak alınsa da merkezi Marmara olacak… İstanbul’la birlikte depremden en çok etkilenecek şehirlerin başında da Bursa geliyor.

Bursa’nın elbette ki trafik gibi ana bir sorunu var. Herkesin ortak şikayet konusu trafik… Şehri ortadan iki bölen ana arter Ankara – İzmir bağlantı yolu ve İstanbul yolu yakın çevre yoluna ve ana çevre yoluna rağmen yetersiz kalıyor ve trafiğin sıkışmasına sebep oluyor. Özellikle Acemler kavşağında Büyükşehir belediyesi tarafından çokça rahatlatma çalışması yapıldı. Ancak, istenilen çözüme ulaşılamadı.

Tamam, trafik sorunumuz… Tamam, bu konuda alternatif yol için kamulaştırma gerektiren radikal adımlar atmak lazım…

Katılır mısınız bilmem ama… Trafikten hep şikayet etsem de ana sorunumuzun İstanbul gibi depreme karşı dayanıksız yapılar olduğunu düşünüyorum.

Hatay depreminde Ak Parti tüm belediye başkanlarını harekete geçirdi ve görevler verdi. Alinur Aktaş’la birlikte Bursa’daki tüm Ak Partili belediyeler de aktif görev alarak canhıraş depremzedelerin yanında oldular.

Ve bu arada deprem konusunda ciddi bir bilinç geliştirdiler.

Buradan yola çıkarak Başkan Aktaş’ın seçim beyannamesinin en başına büyük harflerle KENTSEL DÖNÜŞÜM yazacağına eminim. Ki öyle de olmalı zaten…

Hatta Bursa’da Ak Partili tüm adayların ana seçim vaadi bu olmalı… Hep birlikte ve koordineli bir şekilde zemin etütleriyle, zorunlu hale getirilerek bina hasar tespitleriyle, kesik kolon avına çıkılarak müteahhitler daha az kazanmaya ikna edilerek dört koldan kentsel dönüşüm başlatılmalı… Gerekirse İmar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kapısında yatılmalı…

Bursa’nın milletvekilleri arasında iki çok önemli isim var: Mustafa Varank ve Efkan Ala…

Her ikisinin de ana hedefi, tüm çabası Bursa’nın depreme hazırlanması yönünde olmalı…

Şimdiye kadar yapmadılar mı, elbette ki yaptılar…

Ama bu dönem, bu konu milli mesele ilan edilerek, milli seferberlikle yapılmalı

Bırakın şu kültür sanat faaliyetlerini, konserleri, sergileri, sporu, eğitimi…

Tüm bütçeyi aktarın kentsel dönüşüme…

Doğru iletişim metotlarını kullanarak bunu halka aktardığınızda kim diyebilir ki size neden konser yapmıyorsunuz veya sporu neden desteklemiyorsunuz?

Siz bu yolda yola revan olun, en uç solcu bile arkanızda duracaktır, emin olun…

Zira depremde biz veya yakınlarımız ölünce ne sanat kalacak, ne spor, ne eğitim, ne de eğlence…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Mudanya’nın artık bir belediye başkanı var..!

Hepimizin malumu, 31 Mart yerel seçimleri hem Bursa’da hem Türkiye’de dengeleri değiştirdi…