Home GÜNCEL “Gazze’deki Vahşet İçin İnsanlığı Harekete Geçmeye Davet Ediyorum”

“Gazze’deki Vahşet İçin İnsanlığı Harekete Geçmeye Davet Ediyorum”

- Guncellenme Tarihi: 18 Ekim 2023 13:58
4 min read
“Gazze’deki Vahşet İçin İnsanlığı Harekete Geçmeye Davet Ediyorum” için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in hastane katliamı sonrası ”İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in yüzlerce kişiyi katlettiği hastane saldırısının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.

İSRAİL HASTANEYİ VURDU: YÜZLERCE CAN KAYBI VAR

7 Ekim’de başlayan Hamas- İsrail çatışmaları sürerken, Gazze’ye bomba yağdırılmaya devam ediyor. Daha önce hastanelerin boşaltılmasını söyleyen İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde bulunan El-Mamedani Hastanesi’ni vurdu. Saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Katliamın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyaya çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.

“TÜM İNSANLIĞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM”

Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.”

Son Dakika: İsrail'in hastane katliamı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çağrı: Tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum

DIŞİŞLERİ: EN ŞİDDETLİ BİÇİMDE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.” ifadeleri kullanıldı.

TBMM’DEN ORTAK BİLDİRİ: İSRAİL’İ EN ŞİDDETLİ BİÇİMDE KINIYORUZ

TBMM’de İsrail’in Gazze’de hastaneleri hedef alan saldırılarına ilişkin yayımlanan ortak bildiride, “İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.” denildi. Bildiride, “Bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika: İsrail'in hastane katliamı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çağrı: Tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…