Home GÜNCEL Daha Temiz Bir Karacabey İçin Pratik ve Akılcı Yatırımlar

Daha Temiz Bir Karacabey İçin Pratik ve Akılcı Yatırımlar

- Guncellenme Tarihi: 11 Ekim 2023 12:05
3 min read
Daha Temiz Bir Karacabey İçin Pratik ve Akılcı Yatırımlar için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçe genelinde Temizlik İşleri Müdürlüğünün son bir yıllık çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçe genlinde temizlik konusunda oldukça yoğun bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti. Hem tecrübeli personelin niteliği hem pratik ve akılcı yatırımlarla temizlik konusunda başarılı bir süreç geçirdiklerini ifade eden Özkan, bu çalışmaları da daha pratik ve tasarruf sağlayan bir yöntemle yaptıklarını ifade etti.

Takdire şayan çalışmalar

Özkan yaptığı açıklamada, “İlçe geneli ve kırsalda bu anlamda yaptığımız çalışmalar gerçekten takdire şayan. Bu kapsamda sahada daha temiz bir Karacabey için koşturan tüm personelimizi ayrıca kutluyorum. Bunun yanında, bir de yönetim olarak yaptığımız bazı düzenlemeler ve yöntemler oldu. İşte bunlar sayesinde hem daha pratik hem de daha tasarruflu bir şekilde Karacabey’in temizliğini sağlıyoruz. Toplam 114 personelimiz ve 28 aracımız Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışıyor. 85 mahallenin temizliğinden sorumlu olan bu ekibimiz, son bir yılda 18 bin 780 ton atığı ilçe genelinden topladı. Bilindiği üzere bu atıkların artık hiçbiri Karacabey’de kalmayıp Hamitler’deki istasyona transfer oluyor” dedi.

Geri dönüşüme vurgu

Başkan Özkan, geri dönüşüm çalışmalarının da bu alanda kendini gösterdiğini belirterek, toplanan atıklar arasından 113 tonluk ambalaj atığının da geri dönüşüme kazandırıldığının altını çizdi. Geri dönüştürülebilen atıklardan olan kâğıt, karton, plastik ve cam gibi materyaller ayrıca toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Özkan, bu alanda da çalışmalar yaptıklarını ve günden güne geri dönüştürülen madde sayısını çoğaltmayı hedeflediklerini belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

19 Mayıs Coşkusu Haluk Levent Konseri ile Yaşanacak

Osmangazi Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamı…