Home GÜNCEL Karacabey’de İstanbul kültür gezileri yoğun ilgiyle sürüyor

Karacabey’de İstanbul kültür gezileri yoğun ilgiyle sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2023 14:47
3 min read
Karacabey’de İstanbul kültür gezileri yoğun ilgiyle sürüyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi’nin kültür turları kapsamında başladığı İstanbul gezileri, vatandaşların yoğun katılımıyla sürüyor.

Karacabey Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kültür turlarına İstanbul’un eklenmesinin ardından kısa sürede binlerce kişi geziye başvurdu.

Karacabey Belediyesi tarafından tamamen ücretsiz olarak organize edilen turlar kapsamında, tura katılmak isteyen vatandaşlar Karacabey Belediyesi’ne isimlerini yazdırırken, bu zamana dek 3 binden fazla kişi katılım sağlamış oldu.

En yoğun ilgi Ayasofya’ya

Gerçekleşen turlar kapsamında vatandaşlar Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii ile Çamlıca Camiini gezerken, Çamlıca Tepesini de gezme imkânı buluyorlar. Eylüle dek sürecek turlarda en büyük ilgiyi Ayasofya Camii görüyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, turların Ayasofya Camiinin ibadete açıldığı tarihle birlikte yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “İstanbul’a düzenlediğimiz tur kapsamında vatandaşlarımız, Ayasofya ile Sultanahmet gibi önemli tarihi camilerimizi ve buralardaki kültürel ve tarihi meydanlarımızı geziyorlar. Bir diğer durak olan Çamlıca Tepesinde ise hem bu kompleksi gezip hem de yeni Çamlıca Camiini gezme ve ibadet etme imkânı sunuyoruz. Organizasyon boyunca 10 bine yakın vatandaşımızı İstanbul’a götürmüş olacağız. Tabi İstanbul başlı başına bir neden iken bu turun en gözdesi de geçen yıl ibadete açılan Ayasofya Camii oldu. Özellikle vatandaşlarımız ibadete açılışının birinci yılında gezi ile birlikte ilk durak Ayasofya’ya gidip burada namaz kılıp dua ediyorlar. Bizler de bu dualara ve bu anlamlı geziye aracı olduğumuz için mutlu ve gururluyuz” dedi.

Öte yandan, Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen turlar tüm vatandaşlara ücretsiz olup, 18 yaş üstü olan gitmek isteyen herkesin Karacabey Belediyesi’ne kayıt yaptırması yeterli oluyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’deki Evden 8 Ton Çöp Çıktı

Nilüfer’in Dumlupınar Mahallesi’ndeki bir evden tonlarca çöp çıkarıldı. Nilüfer Belediyesi…