Home GÜNCEL GÜRAK Ekibine Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Verildi

GÜRAK Ekibine Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Verildi

- Guncellenme Tarihi: 27 Nisan 2023 14:39
5 min read
GÜRAK Ekibine Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Verildi için yorumlar kapalı
0

Yüzyılın afetinde günlerce insanüstü bir gayret sarf ederek arama kurtarma çalışmalarına destek veren Gürsu Arama Kurtarma Ekibi (GÜRAK), Cumhurbaşkanlığı tarafından “Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı” ile ödüllendirildi.

Gürsu Belediyesi tarafından kurulduktan sonra tam donanımlı bir arama kurtarma ordusuna dönüşen Gürsu Arama Kurtarma Ekibi GÜRAK, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ortaya koyduğu fedakarlık, başarı ve mücadelesi ile dikkat çekti. Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın depremin ilk saatlerinden itibaren hızlıca bölgeye yönlendirdiği GÜRAK Ekibi, günlerce önce Kahramanmaraş’ta sonra da diğer illerde arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. Bu süreçte 63 kişinin canlı olarak kurtarılmasında yer alan, onlarca insanımızın da cenazesini çıkartarak yakınlarına teslim eden GÜRAK ekibi, özellikle afetin ilk saatlerinde 2 yaşındaki Mikail’i enkaz altından kurtararak büyük takdir toplamıştı. GÜRAK ekibi bu başarılarının ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından “Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı” ile ödüllendirildi.

BEŞTEPE’DE TÖREN DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen, 6 Şubat depremlerinde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine verilen “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni” günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende Gürsu Arama Kurtarma Ekibi de hazır bulundu.

“MANEVİ BİRER HATIRA”

Törende deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218’i Türk, 116’sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü. Cumhurbaşkanı Başkan Erdoğan, “Yerli yabancı toplam 55 bin kişiye madalya ve nişanları takdim edeceğiz. Bugün takdim ettiğimiz madalya ve nişanlar manevi birer hatıradır. Ülkemiz ve milletimiz adına edilmiş samimi bir teşekkürün ifadesidir” dedi.

Depremin ilk anından itibaren birkaç saat içerisinde hazırlıklarını yapıp bölgeye ulaşan günlerce deprem bölgesinde etkin bir rol oynayan Gürsu Arama Kurtarma Ekibi adına Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanını GÜRAK ekibi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden aldı.

Ödül için tüm GÜRAK ekibine teşekkürlerini sunan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsu’dan afet bölgesine olan manevi desteğimizi hiç eksiltmedik, GÜRAK ekibi ise oradaki gururumuz oldu. Can kurtardılar. Bundan daha kıymetli bir şey olamazdı. Şimdi ise bu manevi hatıra ile görevlerine devam edecekler. Her birine sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…