Home GÜNCEL Nisana 2 gün kala kar sürprizi! İstanbul’un bazı kesimleri ve Ankara beyaza büründü

Nisana 2 gün kala kar sürprizi! İstanbul’un bazı kesimleri ve Ankara beyaza büründü

- Guncellenme Tarihi: 29 Mart 2023 13:31
3 min read
Nisana 2 gün kala kar sürprizi! İstanbul’un bazı kesimleri ve Ankara beyaza büründü için yorumlar kapalı
0

İstanbul’un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağdı. Kartal, Aydos Ormanı’nın yüksek kesimleri kar yağışının ardından beyaza büründü. Öte yandan Ankara genelinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

İstanbul’da 2 gündür aralıksız yağan yağmur, bu sabah havaların soğumasıyla birlikte yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının 2 ile 0 derece arasında değiştiği Kartal, Aydos Ormanı’nın yüksek kesimleri kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

Silivri’nin Gazitepe ve Kadıköy Mahallelerinde de sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hafif hafif yağan kar, etkisini yavaş yavaş arttırdı. Kar yağışı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. Vatandaşlar, arabaların üzerinde biriken kara tarih atarak anı ölümsüzleştirdi.

BAŞKENT’TE DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Meteoroloji, yurt genelinde Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas ve Kırıkkale’nin de yer aldığı 22 ilde çarşamba günü kar yağışı beklendiği uyarısını yapmıştı. Beklenen kar yağışı Ankara genelinde sabah saatlerinden itibaren başladı. Özellikle şehrin yüksek semtlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

BOLU DAĞI KESİMİNDE EKİPLER TEYAKKUZDA

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı etkisini gösteriyor. Kar, Anadolu Otoyolu’nun Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesimi ile D-100 kara yolunun Yumrukaya, Abant kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı bölgede, Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri ise sürücüleri yolda dikkatli ilerlemeleri ve takip mesafesini korumaları ile hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: sondakika.com, DHA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…