Home GÜNCEL Yenişehir Hem Üretken Hem Örnek

Yenişehir Hem Üretken Hem Örnek

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2023 14:57
12 min read
Yenişehir Hem Üretken Hem Örnek için yorumlar kapalı
0

Üretken belediyeciliğin Bursa’daki tek adresi Yenişehir’de Davut Aydın başkanlığındaki yerel yönetim, hayata geçirdiği projelerle tarih ve tarım şehri ilçenin kaderini değiştirmeye devam ediyor.

BURSA-Osmanlı Devleti’nin banisi Osman Gazi’nin bizzat kurduğu ilk başkent Yenişehir’de, Davut Aydın başkanlığındaki yerel yönetimin kent estetiğinden istihdama, altyapıdan sosyal belediyeciliğe gerçekleştirdiği yatırımlar ilçenin çehresini değiştirdi.

Yenişehir’deki 4 yıllık icraat süresini değerlendiren Belediye Başkanı Davut Aydın, 2019’da göreve gelmeden önce ilçe halkına söz verdikleri 16 önemli projeden 15’ini hayata geçirdiklerini açıkladı. Geçen 4 yılda ilçeye kazandırılan bütün hizmetlerin; ilkelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin belirlediği “Üretken Belediyecilik” anlayışıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Davut Aydın, “Aynı ilke ve duruşla ilçemiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

NELER YAPILDI?

“Bundan dört yıl önce Yenişehir tarihtir, kültürdür, Türk tarihinin en önemli kavşak noktasıdır” diyerek yola çıktıklarını anlatan Belediye Başkanı Davut Aydın, şunları kaydetti:

“Şeffaf, üretken ve katılımcı olduğu kadar liyakati de esas alan bir anlayışla çıktığımız bu yolda ilçe halkına vaat ettiğimiz Şehir Ana Arter Düzenlemesi, Dere Islah Çalışması ve Yürüyüş Yolları Projesi, Su deposu Kır Düğün Salonu Projesi, Kapalıpazar Alanı Projesi, Engelsiz Yaşam Alanı Projesi, Ücretsiz Sosyal Tesis ve Çocuk Alanı Projesi, Akıllı Otobüs Durağı Projesi, Kozdere Mesire Alanı Projesi, Sinanpaşa Külliyesi Kültür Merkezi Projesi, Babasultan Parkı Projesi, İstihdamı Arttırma Projesi, Yarhisar Turizm Köyü Projesi, Osman Gazi Meydanı ve Millet Bahçesi Projesi,

Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi Projesi ile Oto Galericiler Sitesi Projesi’nin ilçemize kazandırdık. Vaatlerimizin gerçekleşme oranı yüzde 94…”

“Şimdi sıra vaat ettiğimiz 16 yatırım arasında yer alan Yenişehir Kapalı Hayvan Pazarı Projesine geldi” diyen Belediye Başkanı Davut Aydın, özellikle ilçedeki hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürecek söz konusu yatırımın en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. İçinde büyükbaş ve küçükbaş satış alanı, araç dezenfeksiyon tüneli, hayvan indirme-bindirme rampaları, ibadethane, tuvalet, banyo ve kafeteryanın da yer alacağı Yenişehir Kapalı Hayvan Pazarı Projesinin hizmete alındığında sadece Bursa değil Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

POZİTİF AYRIMCILIK

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, yerel yönetim olarak engelliler, çocuklar ve kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Çocuklarımız okul öncesi eğitimden faydalanmaları için Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla Ana Kucağı Eğitim Merkezini halkımızın hizmetine sunduk. Çocuklarımızın ücretsiz bir şekilde eğlenebilecekleri, içinde kum havuzu, kaydırak, trambolin, atlı karınca ve çeşitli oyuncakların olduğu kapalı oyun alanımız, ailelerimizin ise yemeklerini yiyebilecek, çaylarını içebilecekleri kafeterya ve çay bahçemizin de içerisinde bulunduğu ‘Sosyal Tesis ve Çocuk Alanımızı’ hizmete açtık. Engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesini sağlayabilmek ve sosyal hayata kazandırabilmek adına, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Oyun alanlarımızı faaliyete geçirdik. Yine vatandaşlarımızı yazın sıcaktan, kışın soğuktan koruyan akıllı duraklarımıza; otomatik kapı, ısıtma ve soğutma sistemli klima, televizyon, güvenlik kamerası kitaplık, engelli vatandaşlarımızın akülü araçları gibi, cep telefonu ve tabletler için de ücretsiz şarj ünitesi yerleştirdik.”

ÇİFTÇİ DOSTUYUZ

Su Deposu Kır Düğün Salonu ile evlilik kararı alan bütün çiftleri 50 bin TL’yi bulan düğün salonu masrafından kurtardıklarını anlatan Başkan Davut Aydın, “BEBKA ortaklığıyla açtığımız ‘Sinanpaşa Medresesi Yeni Nesil Girişimcilik Merkezi’ ile kadın ve gençlerimizin girişimcilik eğitimleri vermeye başladık. Ticaret ve sanayi odaları, İŞKUR ve KOSGEP gibi çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle istişareler yapılarak istihdam alanları oluşturduk. Yenişehir’imize yeni iş kolları ve yatırımcılar çekerek kadınlarımıza ve erkeklerimize iş imkânı sunduk. İçinde ikinci bir düğün salonu, 154 araç kapasiteli otopark, idari noktaların da yer aldığı Kapalı Pazar Alanı ve Otopark Projesi’ni faaliyete geçirdik. İlçemize nefes aldıracak yaklaşık 14 bin metrekarelik Osman Gazi Meydanı ve Millet Bahçesi Projesi’ni halkımızın hizmetine sunduk. Kooperatifleşmeye önem verdik, tarımda öncü olma yolunda ilerleyen Yenişehir’e, Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisini kazandırdık. Böylelikle çiftçimiz, aracı olmaksızın ürünlerini zamanında pazara sunabilecek. Sadece bu mu? Çiftçi dostu bir belediye olarak, ilçemize özgü tarım ürünlerinin marka tescillerinden tutun da ürün katma değerini arttırıcı faaliyetlere birçok çalışmaya imza attık” diye konuştu.

GÖNÜLDEN HİZMET

“Ara sokaklarda sıkışan, kaldırım işgali nedeniyle tepki gören ve otopark sıkıntısı yaşayan galericilerimizi de Oto Galericiler Sitesi Projesi’nde buluşturduk” diyen Belediye Başkanı Davut Aydın, sözlerini şöyle noktaladı:

“Gönülde Yenişehir varsa, orada hizmette gönülden olacaktır. Gönlümüzdeki “Yenişehir”le, hayalimizdeki Yenişehir’e birlikte yol alacağız. Biz sadece Yenişehir’de yaşayan insanımızın hizmetkarı değil, kalbi Yenişehir için çarpan ve her daim memleketinden hayırlı bir haber duymak isteyen on binlerce memleket sevdalısı, Türkiye’mizin farklı yerlerinde ve yurtdışındaki hemşehrilerimizin de hizmetkarıyız. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın

Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bursa Milletvekillerimize,

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ’a ve bize güç veren

tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Minikler Bayram Coşkusunu Başkan Özdemir ile Paylaştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret eden m…