Home GÜNCEL Güvenli Yapılar Bilimin Işığında Hayat Bulacak

Güvenli Yapılar Bilimin Işığında Hayat Bulacak

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2023 14:16
4 min read
Güvenli Yapılar Bilimin Işığında Hayat Bulacak için yorumlar kapalı
0

Kaliteli ve güvenilir yaşam alanları sunan yapılarıyla Yıldırım’da ve Bursa’da inşaat sektörünün itibarlı firmalarından biri haline gelen Adiloğlu Grup, sektörde örnek gösterilen proje ve çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin unutulmaması gereken, son olarak 6 Şubat ve sonrasında kendini acı bir şekilde hatırlatan deprem gerçeğine karşı Bursa’da önemli adımlar atılıyor. İnşaat anlayışının merkezine kalite ve sağlamlığı yerleştiren Adiloğlu İnşaat, sismik izolatör kullanarak inşa edeceği yapıları için Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Müh. Uyg. ve Arş. Mrkz. Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan’dan bilimsel danışmanlık hizmeti alacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Adiloğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Adiloğlu, Yıldırım İlçesi’nde ve Bursa’nın farklı noktalarında inşa ettikleri yapılarında her zaman sağlamlığı ve güveni esas aldıklarını belirtti. Muhammet Adiloğlu, firmalarının kurulduğu günden bu yana güvenli yapılar inşa etmek, insanlara kaliteli yaşam alanları sunmak için yurt içi ve yurt dışındaki tüm yenilikleri takip ettiklerini belirterek, “Deprem yönetmeliklerine tam uyumlu, sağlam projeler ortaya çıkararak, kalite anlayışımızla anılan bir firma haline geldik” dedi.

6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerle birlikte pek çok dünya ülkesi ile birlikte Türkiye’de de gündemde olan sismik izolasyon sistemini projelerinde kullanmayı planladıklarını anlatan Muhammet Adiloğlu, “Başta sismik izolatör olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapmak üzere, 6 Şubat depremlerinden önce, 2022 yılında Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Müh. Uyg. ve Arş. Mrkz. Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile görüşmeler yapmıştık. Sismik izolatör konusunda Bursamızda örnek ve öncü olmak istiyoruz. Ancak sismik izolatörlerin doğru kullanımı ve daha sağlam binalar inşa etmemize yarayacak tüm diğer teknik ve yöntemler için hocamızdan destek alacağız. Alacağımız destek ile bu önemli alanda öncü çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BTÜ Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Beyhan Bayhan da bilimin ışığında gerçekleştirilecek tasarım ve uygulamaların örnek projelere dönüşeceğine olan inancını dile getirerek, firma yetkililerine konuya olan duyarlılıkları ve hassasiyetleri için teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …