Home GÜNCEL Bursa’dan Dünyaya Açılan ‘Nostaljik’ Kapı

Bursa’dan Dünyaya Açılan ‘Nostaljik’ Kapı

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2023 15:01
8 min read
Bursa’dan Dünyaya Açılan ‘Nostaljik’ Kapı için yorumlar kapalı
0

Tatil beldelerinin, turistik merkezlerin yeni gözdesi elektrikli lastik tekerlekli nostaljik trenler, Bursa’da üretilerek dünya ülkelerine ihraç ediliyor. Talebe göre istenilen, şekil, boyut, menzil ve renkte üretilebilen lastik tekerlekli nostaljik trenler dünyada büyük ilgi görüyor.

Bursa’da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde ürettiği lastik tekerlekli nostaljik trenlerini pek çok ilimizde ve farklı ülkelerde hizmete sunan EKORAY firması, talep gören elektrikli araçlarıyla yeni bir ihracat koluna öncülük ediyor.

EKORAY Genel Müdürü Mustafa Karaman, firmalarının 40 yılı aşkın bir süredir çeken ve çekilen araçlar için bakım, onarım, revizyon ve parça imalatı anlamında hizmet verdiğini anlattı. Piyasadaki talepler gereği elektrikli nostaljik lokomotif ve tramvay imalatına başladıklarını belirten Mustafa Karaman, “Uzun yıllardır devlet ve özel sektörde faaliyet gösteriyoruz. Aldığımız ihaleler kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Kurumu içinde ve kendi fabrikamızda TCDD’ye hizmet veriyoruz. Eskişehir ilimizdeki 5 bin m2 kapalı, 4 bin m2 açık alana sahip fabrikamızda TCDD’ye ait trenlerin revizyon işlerini, parça imalatı, bakım-onarım ve diğer iş kollarında faaliyet gösteriyoruz. Devletten aldığımız disiplin ve otoriteyi özel sektör için imal ettiğimiz tüm araç ve parçalara yansıtarak, ürünlerimizi kaliteli ve kusursuz bir şekilde piyasaya sunuyoruz” dedi.

LASTİK TEKERLEKLİ NOSTALJİK TRENLER BÜYÜK TALEP GÖRÜYOR…

Bursa’da üretimi başlayan nostaljik araçları demir yolu alt yapı maliyet yükünü ortadan kaldırarak raylardan bağımsız, lastik tekerlekli olarak bağımsız bir şekilde yürütmeyi başardıklarını anlatan Karaman, yüzde 100 yerli olarak ürettikleri araçlarının iç pazarda, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde büyük ilgi gördüğünü belirtti. Mustafa Karaman, “Bu aracımızı Yunanistan’a göndereceğiz. Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelere araçlarımızdan gönderdik. Bu araçlarımızı karoser, renk, tasarım, boyut, istenirse menzil olarak talebe özel tasarlayabiliyoruz. Araçlarımız elektirikli. İnovasyon çalışmalarımızı yeşil enerji, çevre dostu araçlar üzerinde bizleri çok daha ileriye taşıyor. Çevre dostu araçlar üretiyoruz. Bilindiği üzere dünya, emisyonun oluşturduğu problemleri elektrikli araçlara dönerek ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ürettiğimiz araçlarımızı Avrupa’ya, Orta Doğu’ya ve iç pazara pazarlıyoruz. Araçlarımızı çocukların yanı sıra yetişkinlere hitap eder şekilde tasarlıyor ve üretiyoruz. İç pazarda genellikle belediyelerimiz talep ediyor. Tatil bölgelerinde, turistik beldelerde revaçta. İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde, Moda Bahariye Caddesi’nde gezen nostaljik tramvayları da raylardan ayırıp, lastik tekerlekli olarak üretmeye başladık. Yoğun talep alıyoruz. Övgü dolu dönüşler alıyoruz. Lastik tekerlekli nostaljik trenlerimizin ünü sınırlarımızı çoktan aştı. Biz bu işi EKORAY’ın değil Türkiye’nin üretimi ve başarısı olarak görüyoruz. Bu bakışımız sayesinde işimize olan inancımız ve hevesimiz çok daha yüksek seviyelere ulaşıyor.  Araçlarımızı ve işimizi daha da geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“TECRÜBEMİZİ VE YENİLİKÇİ ANLAYIŞIMIZI DÜNYAYA AÇMAYI BAŞARDIK”

40 yıldan fazla bir süredir raylı sistemler konusunda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Mustafa Karaman, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Uzun yıllardır TCDD ile çalışmamızdan edindiğimiz tecrübe bize yeni işimizde kaliteli çalışma ve üretme çabamızın karşılığını alabileceğimizi gösterdi. Bizim hedefimiz dünya pazarı. Tabi ki her zaman yerli ve milli olacağız. Devletimize, milletimize hizmet için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Özel sektörde de çok tecrübemiz oldu fakat her daim devlet merkezli olduk. Yaptığımız iyi işlerden devletimiz, milletimiz faydalansın istedik aynı zamanda uluslararası arenada da Türkiye’nin yapabileceği işleri göstermek istiyoruz. Avrupa’da yükselen bir ivme yakaladık ve pazarımızı genişletmek istiyoruz. Bayilik sistemi ile daha birçok bölgeye ve ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar çok güzel işlere imza attık ve aynı iş ve üretim kalitesi anlayışımızla devam edeceğiz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…