Home GÜNCEL Su’yun Kenti Gürsu’da Su Tasarrafu İçin Örnek Proje

Su’yun Kenti Gürsu’da Su Tasarrafu İçin Örnek Proje

- Guncellenme Tarihi: 23 Mart 2023 14:36
4 min read
Su’yun Kenti Gürsu’da Su Tasarrafu İçin Örnek Proje için yorumlar kapalı
0

Kuraklık riskinin arttığı şu günlerde Gürsu Belediyesi çok anlamlı bir farkındalık projesine imzasını attı.  Belediye Başkanı Mustafa Işık ve ekibi ilçede sokak sokak, ev ev gezerek  su tasarruf aparatı dağıttı. Broşürlerle halka bilgi de veren Başkan Işık, Orman Haftası nedeniyle de fidan dağıtımı yaptı.

BAŞKAN IŞIK KAPI KAPI GEZEREK SU  TASARRUF CİHAZI DAĞITTI 

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle su kaynaklarının korunmasına katkı sağlamak amacıyla Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ilçe genelinde astığı afiş ve bilboardlarda vatandaşa su tasarrufu konusunda bilgilendirme yaptı.  Dünya Su Günü nedeniyle ayrıca  yüzde elli tasarruf sağlayan  aparat, beraberinde broşür de hazırlayan Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri dağıtımı Belediye Başkanı Mustafa Işık ile beraber yaptı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Yaşam kaynağımız suyun yalnız biz insanlar için değil dünya üzerinde nefes alan tüm canlılar için bir hazine olduğunu unutmadan su kaynaklarının korunması, suyun tasarruflu kullanılması noktalarında hepimiz sorumlulukla hareket etmeliyiz. Suyu, doğru, dikkatli ve israf etmeden kullanarak sınırsız olmayan su kaynaklarının korunmasına katkı sağlamak amacıyla, hemşehrilerimizin konuya duyarlılığını arttıracak bilgilendirme broşürümüzü ve su tasarruf aparatlarını hediye ettik. Suyunun bol olması nedeniyle Gürsu adını alan ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin, Gürsu’muzun adına yakışacak duyarlılıkla hareket ederek suyumuzu koruyucu önlemleri alacaklarına inanıyorum. Tüm doğal kaynakları korunmuş geleceğin dünyasını bugünden korumak hepimizin görevi. Musluklarımıza takacağımız su tasarruf aparatları sayesinde, daha az suyla işimizi görerek, hem suyumuzu korumuş, hem de bütçemiz için suyu tasarruflu kullanmış oluyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nce hazırlanan bilgilendirme broşüründe, günlük yaşamda dikkat edilecek küçük uygulamalarla suyun tasarruflu kullanımının nasıl sağlanacağı anlatılarak, broşür ekinde verilen su tasarruf aparatının kullanılarak su kaynaklarının korunmasına katkı sağlanması istendi. Orman haftasına denk gelen Dünya Su Günü’nde ayrıca Gürsu Belediyesi birçok eve ve esnafa fidan dağıtımı  da yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …