Home EĞİTİM BTÜ Öğretim Üyelerine TÜBİTAK Teknogirişim Desteği

BTÜ Öğretim Üyelerine TÜBİTAK Teknogirişim Desteği

- Guncellenme Tarihi: 7 Şubat 2023 10:39
3 min read
BTÜ Öğretim Üyelerine TÜBİTAK Teknogirişim Desteği için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Dr. Mehmet Onur Genç ve Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu “Mobil Ağa Bağlı Ergonomik Modüler Yüksek Torklu Şehir İçi Elektrikli Ulaşım Aracı” başlıklı proje ile Teknogirişim sermayesi desteği almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 1512 2022/2 BiGG Yeşil Büyüme çağrısı kapsamında geliştirilen projeyle, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına dahil olan ülkemizde iklim değişikliği, emisyon ve trafik problemlerine çözüm üretilecek. Bu tür projelerin hızlı bir şekilde artması gerekliliğini belirten ve bu proje ile BTÜ Teknopark bünyesinde FCM Mobility Elektronik A.Ş.’nin kurucularından olan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Onur Genç, projeden elde edilecek ürünlerin ticarileşerek lokal ve global pazarlarda kendisine yer bulacağını ifade etti. Bisiklet ve araba fonksiyonlarına sahip, regülasyonlara uygun tasarımı ile plakasız ve ehliyetsiz kullanılabilecek bu araçlar; güvenli tasarımı ve kapalı konstrüksiyonu ile her yaş grubundan kullanıcıya seyahat ve ticari kullanım imkânı sağlayabilecek.

Proje ve şirket ortağı Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu, son yıllarda yaşanan pandemi ve iklim değişikliği gibi problemler ile çevre dostu Elektrikli Mikro-Mobility araçlarına duyulan ihtiyacın çoğaldığını belirtti. Prof. Dr. Fenercioğlu, araba formunda verimli bir güç aktarım sistemi ve güvenli konstrüksiyon ile bu araçlardaki kullanım oranın artması gerekliliğini vurguladı. Şehir merkezlerinde taşımacılık, kurye, seyahat ve turizm amacıyla bu araçların mobil ağlar üzerinden paylaşımlı olarak kullanımının yakın gelecekte çoğalacağının altını çizen Prof. Dr. Fenercioğlu, proje çıktılarının ülkelerin elektrikli araç dönüşümünde değerli bir bilgi havuzu oluşturacağını ifade etti. Ar-Ge çalışmalarının sürekliliği ile 2. ve 3. faz projelerinde farklı alternatif kaynaklı mikro-mobility araçların ve bu araçların şarj ihtiyaçlarının karşılanacağı farklı iş modellerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…