Home EKONOMİ “Yüzde 30 zam oranından memnun musunuz?” anketi

“Yüzde 30 zam oranından memnun musunuz?” anketi

- Guncellenme Tarihi: 6 Ocak 2023 11:45
2 min read
“Yüzde 30 zam oranından memnun musunuz?” anketi için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekliye zam oranını yüzde 30 olarak açıklarken, maaşlara yapılan artış tartışma konusu oldu. “Hükümetin memur ve emeklilere yaptığı yüzde 30 zam oranından memnun musunuz?” sorusuyla düzenlenen ankette katılımcıların yüzde 55,5’i “Evet”, yüzde 29,2’si ise “Hayır” yanıtı verdi. Ankete katılanların yüzde 15,3’ü ise kararsız olduğunu ifade ederek soruyu yanıtsız bıraktı.

2023’ün ilk 6 ayı için uygulanacak memur ve emekli maaş zammı yüzde 30’a çıkarıldı. TBMM’de grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz” dedi.

YÜZDE 30’LUK ZAM ANKETLERE DE YANSIDI

Erdoğan’ın verdiği müjde kimi vatandaşlarda büyük memnuniyet yaratırken, kimileri tarafından da yetersiz bulundu. Yüzde 30’luk zammın yansımaları ASAL Araştırma’nın son anketine de yansıdı.

YÜZDE 15,3 KARARSIZ

1402 kişiye “Hükümetin memur ve emeklilere yaptığı yüzde 30 zam oranından memnun musunuz?” sorusunun yöneltildiği anketten yüzde 55.5 “Evet”, yüzde 29.2 ise “Hayır” yanıtı çıktı. Katılımcılardan yüzde 15.3’ü ise kararsız olduğunu ifade ederek cevap vermemeyi tercih etti.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘İyilik’ Engelleri Aşıyor

Yıldırım Belediyesi, ‘İyilik Hareketi’ kapsamında gençleri, Engelsiz Yaşam Okulu’ndaki öze…