Home GÜNCEL Çevikel: ‘Bursa İçin Güç Birliğimiz Devam Edecek’

Çevikel: ‘Bursa İçin Güç Birliğimiz Devam Edecek’

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2022 10:55
10 min read
Çevikel: ‘Bursa İçin Güç Birliğimiz Devam Edecek’ için yorumlar kapalı
0

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı H. Ersan Özsoy, DOSABSİAD tarafından ağırlandı. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, yeni dönemde de örnek iş birliği çalışmaları ile ekonomiye katkılarının artarak süreceğini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı H. Ersan Özsoy; Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği’nin (DOSABSİAD) ev sahipliğini yaptığı toplantıda DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

‘Bursa’nın En Önemli Projeleri DOSAB’DA’

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kurumlar arasındaki güçlü iş birliğini yeni dönemde sürdüreceklerini kaydederek “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdamına güç katan çok sayıda merkezi bugün DOSAB’da yer alıyor. En önemli projelerimizi burada hayata geçirdik ve bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Odamızın iştirakleri olan BUTEKOM, BUTGEM, MESYEB, Mutfak Akademi, Model Fabrika, Enerji Verimliliği Merkezi ile firmalarımızın ara eleman ve nitelikli personel ihtiyacını karşılarken kalite ve verimliliği artırmayı da hedefledik. Otomotiv başta olmak üzere tekstil ve daha birçok sektörü aynı çatı altında buluşturan bu bölgenin, ekonomimize kattığı değerin farkındayız. KFA Fuarcılık organizasyonu ile hayata geçirdiğimiz birçok fuar ve etkinlikte yine bölge firmaları, kentimizi güçlü bir şekilde temsil ediyor. Bursa’nın yarınları için hayata geçirdiğimiz projelere destek veren iş dünyası kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. ‘Zaferin cephanesi üretimdir’ anlayışıyla kentimiz ve ülkemiz için üretmeye, istihdam sağlamaya ve yeni markalar oluşturmak için iş birliğini artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Kalifiye Eleman İhtiyacını Karşılıyoruz’

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde hem sanayicilerin ihtiyacına yönelik, hem de çalışanların niteliklerini artıracak birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel de “DOSABSİAD-BUTGEM iş birliğinde hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Okulu ile 1 milyon istihdam açığı olan alana yönelik Türkiye’de bir ilke imza attık. Böylece hem sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiriyor, hem de istihdama katkı sağlıyoruz. Diğer yandan DOSABSİAD öncülüğünde DOSAB’da kurulan Özel İstihdam Bürosu ile de firmalar ile aradıkları nitelikli personeli buluşturarak istihdama katkıda bulunuyoruz. Tüm bunlara ek olarak; Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan, Otomotiv ve Yan Sanayi, Ev Tekstili ile Giysilik Kumaş UR-GE projelerimizle firmalarımız, katıldıkları B2B etkinliklerle ihracata katkı sağlamaya devam ediyor” diye konuştu.

‘Firmalarımız Fuarlarda Farkını Gösteriyor’

BTSO ile iş birliği noktasında da önemli çalışmalara imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Çevikel, “200’e yakın ülkeye yıllık 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren ev tekstili sektörünün, BTSO iştiraki KFA Fuarcılık tarafından başarılı bir organizasyonla hayata geçirdiği HOMETEX Ev Tekstili Fuarı’na DOSABSİAD olarak büyük katkı sağladık. 50 üyemiz, açtıkları stantlarda inovasyon odaklı ürün ve tasarımlarıyla ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Öte yandan yine KFA Fuarcılık organizasyonundaki Bursa Textile Show Fuarı BURTEX’te 44 firmamız ile farkımızı bir kez daha gösterdik. Bursa’nın ihracat hedeflerini yakalamasında fuarlar, büyük öneme sahip. Bursa ekonomisine değer katan iş birliğimiz ve her yıl bölgemizden bu fuarlara göstermiş olduğumuz katılım katlanarak artacak. Biliyoruz ki kentimiz, yeni hedeflerine bu örnek birliktelik sayesinde kolayca ulaşacaktır” dedi.

‘Birbirinden Değerli Kurumlar Bölgemizde’

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı H. Ersan Özsoy da “DOSAB olarak 600’e yakın firma, 50 bin istihdam ve 5 milyar dolara yakın ihracatla ülke ekonomisinde çok önemli bir konumdayız. DOSAB, ülkemizdeki OSB uygulamasının en başarılı örnekleri arasındadır. Çağdaş bir alt yapı ile katılımcı firmalarımıza en iyi hizmeti en uygun şartlarda sunuyoruz. Geçen yıl Türkiye’nin ilk ve en büyük endüstriyel su geri kazanım tesisi olan DOSAB Su Geri Kazanım Tesisini açtık. 176 milyon TL yatırımla hizmete sunduğumuz tesis, arıtılan suyun 4 milyon metreküpünü yeniden üretime kazandırıyor. Bu tesis, yeşil dönüşüm ve çevre konusunda geldiğimiz noktayı gösteriyor. Nitekim Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu tesisimize Çevre ile Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nda ‘En İyi Uygulama Ödülü’nü verdi. DOSAB; su konusunda olduğu gibi, Güneş Enerji Santrali, depo-antrepo, kreş, sosyal tesisler, yer altı elektrik dağıtım şebekesi, üniversite başarı bursları gibi birçok ilk ve örnek yatırım ile sosyal sorumluluk projesine imza atmış güçlü bir bölge olarak yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu. Özsoy ayrıca, BUTGEM, BUTEKOM, MESYEB, Model Fabrika, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi ve BTSO Mutfak Akademi gibi birbirinden değerli kurumların, DOSAB’ın sınırları içerisinde bölge tarafından tahsis edilen alanda hizmet vermesinin önemine vurgu yaparak, “Başta bölge sanayicilerimiz olmak üzere iş dünyamızın tüm aktörleri, bu merkezlerden yararlanmaya devam ediyor” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …