Home GÜNCEL Kaliteli yaşama engel yok

Kaliteli yaşama engel yok

- Guncellenme Tarihi: 24 Kasım 2022 14:34
3 min read
Kaliteli yaşama engel yok için yorumlar kapalı
0

Bedensel engelli vatandaşların akülü araçlarıyla kent içinde rahatlıkla dolaşabilmeleri amacıyla farklı noktalara akülü araç şarj üniteleri monte eden Büyükşehir Belediyesi, Mudanya ilçesine de 2 adet şarj dolum istasyonu kazandırdı.

Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanabilir kent haline getirmek amacıyla ulaşımdan çevreye, altyapıdan spora kadar her alanda önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetlere erişimin önündeki engelleri bir bir kaldırıyor. Engelli vatandaşların sosyal hayatın her alanında yer alabilmesi amacıyla birbirinden farklı etkinliklere imza atan, toplu taşıma araçlarını akülü araçlarla binilebilecek şekilde dönüştüren, akülü araç tamir ve bakım atölyesinde yılda 500’den fazla işlem gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarındaki akülü araç şarj noktalarının sayısını da sürekli artıyor.

20 dolum istasyonu

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2013 yılında Bursaray Şehreküstü, Acemler, Osmangazi, Emek ve Uludağ Üniversitesi Metro İstasyonu ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi olmak üzere 6 noktada başlatılan akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonu sayısı, gelen talepler üzerine artırıldı. Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası, Orhangazi Belediyesi önü, Bursa Millet Bahçesi, Mihraplı Parkı, Bursa Şehir Hastanesi, Gürsu metro istasyonu, terminal, yeni adliye binası, Karacabey Meydanı, Mustafakemalpaşa Meydanı, eski adliye binası ve Arabayatağı metro istasyonun ardından, Mudanya BUDO iskelesi ile Güzelyalı yürüyüş yoluna da şarj istasyonları yerleştirildi. Şarj dolum istasyonu sayısının 20’ye çıkmasıyla, ‘şarjlarının zamansız biteceği endişesiyle’ kent içerisinde dolaşmaktan çekinen engelli vatandaşlar, gönül rahatlığı ile gezip, istedikleri etkinliklere katılma imkanına da kavuşmuş oldu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…