Home EKONOMİ Bakan Bilgin: Asgari ücret ’20 bin olsun’ diyebilirim ama işverenin ödeyebilmesi lazım

Bakan Bilgin: Asgari ücret ’20 bin olsun’ diyebilirim ama işverenin ödeyebilmesi lazım

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2022 12:57
2 min read
Bakan Bilgin: Asgari ücret ’20 bin olsun’ diyebilirim ama işverenin ödeyebilmesi lazım için yorumlar kapalı
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, aralık ayında yapılacak asgari ücret zammıyla ilgili söylentilere yanıt vererek, “20 bin lira olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebilmesi lazım. Söylentiler gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ortak Paylaşım Forumu’nun “Çalışma Hayatında Sürdürülebilirlik” ana temasıyla gerçekleştirilen foruma katıldı. Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemenin bütün sorunları aşmaya dönük ve kapsamlı olacağını bildirdi.

“Söylentiler Gerçeği Yansıtmıyor”

Milyonlarca insanın heyecanla beklediği asgari ücret zammına ilişkin de önemli mesajlar veren Bakan Bilgin, “Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız. Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor.” ifadelerini kullandı.

Komisyon Aralık Ayında Toplanacak

Asgari ücret, temmuz ayında yapılan ara zamla birlikte 5 bin 500 lira olmuştu. Çalışanların merakla beklediği yeni zam oranı ise aralık ayında belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için aralık ayında toplanacak.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…