Home EKONOMİ Yerli otomobil TOGG fiyatı için sürpriz karar

Yerli otomobil TOGG fiyatı için sürpriz karar

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2023 11:25
4 min read
Yerli otomobil TOGG fiyatı için sürpriz karar için yorumlar kapalı
0

Ülkemizin yerli ve milli otomobili olan TOGG için sürpriz bir fiyat listesi ortaya çıktı.

Türkiye‘nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG geçtiğimiz Mayıs ayında resmen kullanıma sunulmuştu. Şimdiye kadar bir çok TOGG T10X modeli kullanıcılarına ulaştı.Önümüzdeki süreçte de teslimatlar artarak devam edecek. Yıl bitmeden 20 binin üzerine TOGG yollarda olacak. Fakat asıl bomba önümüzdeki yıl patlayacak.

Bilindiği üzere TOGG‘un model yelpazesi hızlı bir şekilde genişleyecek. Sedan, ticari, B SUV ve HB SW modelleri kısa sürede satışa sunulmuş olacak. Bu modeller arasında asgari ücretlilere özel bir TOGG modeli de yer alacak.Malum hali hazırda satışta olan TOGG modelini satın almak için 1.2 milyon gibi bir meblağı gözden çıkarmak gerekiyor. Eğer elinizin altında böyle bir meblağ yoksa kredi ile TOGG almak çok da mümkün değil.En azından şimdilik. Bu da asgari ücretle geçinenlere haksızlık demek. Fakat yakında asgari ücretle geçinenler bile TOGG‘a binebilecek.

Hatırlanacağı üzere TOGG ilk duyurulduğunda herkesin ulaşabileceği bir otomobil olarak lanse edilmişti. Nitekim böylede olacak. Peki gelelim asıl soruya. Asgari ücret alan birisi nasıl TOGG alacak?

Bilindiği üzere daha önce düşük gelir grubuna hitap eden bir TOGG modelinin geleceği direkt olarak CEO Gürcan Karakaş tarafından açıklanmıştı. Hatta bu model için 2027 yılı işaret edilmişti. Peki asgari ücretle geçinenler TOGG‘u nasıl alacak?Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Bu TOGG modeli geliri düşük olanlara özel olacak ve belli bir gelir seviyesinin üzerindekiler bu aracı alamayacak. En azından sosyal medyadaki bilgiler bu yönde.

Peki asgari ücretle geçinen biri nasıl olacak da TOGG‘a sahip olacak? Bu sorunun cevabı da aslında son derece basit.

Aynı TOKİ‘de olduğu gibi TOGG‘da da uzun vadeli ve düşük faizli kredi planı devreye sokulacak. Böylece çok düşük bir peşinat ile herkes TOGG sahibi olabilecek.

Otomobilin fiyatının şimdi satışta olan TOGG modelinin yarısından biraz pahalı olacağı belirtiliyor. Keza 2027’ye kadar maliyetler de ucuzlamış olacaktır. Bu bağlamda günümüzdeki fiyatlar üzerinden 600 bin TL’lik bir etiket bizleri şaşırtmayacaktır.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…