Home GÜNCEL Çevreden duydukları sesleri resme döktüler

Çevreden duydukları sesleri resme döktüler

- Guncellenme Tarihi: 28 Haziran 2022 10:50
2 min read
Çevreden duydukları sesleri resme döktüler için yorumlar kapalı
0

Nilüfer 7. Caz Festivali kapsamında düzenlenen ‘Çevremize Kulak Verelim’ atölyesine katılan çocuklar, duymak istedikleri sesleri hayal edip hayallerini keçeye yazı ve resimlerle aktardılar.

Yürütücülüğünü görsel sanatçı Güneş Terkol’un üstlendiği ‘Çevremize Kulak Verelim’ adlı iki atölye düzenlendi. Gölyazı Kültürevi ve Meteor | Balat Kültürevi’nde gerçekleşen atölyeye  10-14 yaş arası çocuklar katıldı. Çocuklara ses ve hayatın ritmini anlatan Terkol, çevreye kulak vermelerini istedi. Çocuklardan gözlerini kapatarak çevredeki seslerin nereden geldiğini hayal etmelerini isteyen Güneş Terkol, “Atölye çalışmasında dünyayı duymak istediğimiz seslerle hayal edeceğiz. Hangi seslere kulak vereceğimizi, hangilerini duymak istemediğimizi beraber düşünelim. Ses dinlemek bizi günlük hayatın koşuşturmasından uzaklaştırır. Ses hayatın içindedir ve onlarla barışık olmamız gerek. Her ses insanı farklı şekilde motive eder. Bazen içimizdeki sesi dinlemek için yaşam biçimimizde değişik rotalar oluşturmak gerekir” dedi.

Atölyede, gözlerini kapatıp çevredeki seslere kulak veren çocuklar, ardından da dünyayı duymak istedikleri seslerle hayal ettiler. Çocuklar daha sonra da bu hayallerini keçeye yazı ve resimlerle aktardılar.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…