Home GÜNCEL Memleket Partili Mehmet Er Türkyılmaz’a ateş püskürdü: 30 yılda yapılanları 8 yılda yok etti!

Memleket Partili Mehmet Er Türkyılmaz’a ateş püskürdü: 30 yılda yapılanları 8 yılda yok etti!

- Guncellenme Tarihi: 31 Mart 2022 21:00
8 min read
Memleket Partili Mehmet Er Türkyılmaz’a ateş püskürdü: 30 yılda yapılanları 8 yılda yok etti! için yorumlar kapalı
0
BELEDİYE BAŞKANI HARİKALAR DİYARINDA
Bugün Mudanya Belediye Başkanı, düzenlediği basın toplantısıyla görevde bulunduğu 8 yılı değerlendirir gibi yaptı. Bu arada basın toplantısının düzenlendiği Yıldız Tepe Kafe’den “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi” olarak bahsedildi. “Algı Belediyeciliği”nin doruk noktasına şahit olunan toplantıda, Sayın Başkan’ın partisinin İl Başkanı ile Bursa Milletvekilleri’nden kimsenin olmaması, ittifak ortakları 6’lı masanın İlçe Başkanları’nın bulunmaması ilginçti.
Bunları bir kenara bırakıp asıl konumuza bakalım; “30 yılda yapılamayanları 8 yılda yaptım” mı doğru; yoksa “30 yılda yapılanları 8 yılda yok ettim” mi doğru?
2014’ten önce Mudanya’da Öğretmen Evi, Kapalı Yüzme Havuzu, Belediye Düğün Salonu, Belediye Meclis Salonu, halı saha, soğuk hava deposu (Turbel), kapalı pazar yeri, Agâh Bursalı Hatıra Ormanı, otomatik sokak hayvanları besleme noktası, köylerimizin parsel parsel bölünüp satılmamış zeytinlikleri ve arazileri, Hanımeli Çarşısı, Yelken Kulübü, belediye korosu, ne zaman ceza kesilecek diye diken üzerinde durmayan esnafları, sokaklarda dolaşarak hemşehrilerimle sohbet eden, çayını, kahvesini içen belediye başkanları ve meclis üyelerinden belediye başkan yardımcıları vardı. Kordon boyunda İsmet İnönü adı yazıyordu, Yıldıztepe beton tepe olmamıştı. Tirilye ve Güzelyalı balıkçı barınakları ile Mudanya Tahmil Tahliye İskelesi ve Turan Emeksiz Vapuru Mudanya Belediyesi’ne aitti. Bademli Cumhuriyet Parkı ve binası harabe hale geldi. Yerel basın mensupları, yerel sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin ilçe yönetimleri, belediye meclis üyeleri, yerel spor kulüpleri ötekileştirilmemişti. Mudanya’mız sosyal medyada “algı” ile yönetilen bir ilçe haline geldi.
Bunlar 8 yılda yok ettikleriniz Sayın Başkan… Bir de 8 yıl boyunca söz verip de yapmadıklarınız var. Cemevi, küçük sanayi sitesi, dernekler yerleşkesi, köylerimize soğuk hava depoları, mübadele evi ve müzesi, yeni kültür merkezi, kongre ve fuar merkezi, Altın Yıllar Yaşam Köyü, açık hava sineması, Bademli Organik Ürünler Pazarı, Bademli Spor Salonu, belediye meclis salonu, sokak hayvanları barınağı, balık hali, kapalı ve açık otoparklar, Göynüklü’de yanan alanların ağaçlandırılması, çiftçiye ucuz mazot vaatlerinizin hiç biri yerine getirilmedi.
Bir de yapıp da eski halini arattıklarınız var; 113 yıllık tarihi Tirilye Taş Mektep’i restorasyon adı altında mantolama yapılmış apartmana benzettiniz, “Bademli’de 400 kişilik Türkiye’nin en büyük anaokulu ve kreşini yaptım” dediniz; önce çakma açılış töreni, sonra da 20 çocukla açılış yaptınız. Kağıt üzerinde ödül alıp tarihi sokaklarımızda kaldırımları söküp yolları özellikle kadınların yürüyemediği, çocuk arabalarının sürülemediği paket taşlarla döşediniz, tarihi bölgemizi lahit görünümlü beton saksılarla kapladınız. Sosyal Yaşam Merkezi adı altında Yıldıztepe’yi betona boğarak parası olmayanların yararlanamayacağı ticarethaneye çevirdiniz. Barış Güvercini Heykeli’ni, Bursa asfaltının kenarına göndererek değersizleştirdiniz. Mudanya merkezde ve köylerimizde Mudanya Belediyesi’nin yetki alanındaki asfalt yol ve sokaklar köstebek yuvasına dönmüş durumda. Belediye binasının dış sıvaları dökülüyor…
8 yılın sonunda “hak, hukuk, adalet” ve “kapım yok, duvarım yok” deyip de bir kaç partilisi ve maaşlı danıştıkları dışında Mudanyalı hemşehrilerimizle “sıfır iletişim” noktasına gelmiş bir Belediye Başkanı görüyoruz. Etrafınızdaki Mudanyalı olmayan bir kaç kişiyi değil de hemşehrilerimizi dinleseydiniz bu hazin noktaya gelmezdiniz.
Bunlara baktığımızda belediyenin sosyal medyada bu toplantıyla ilgili paylaştığı “8 Yılda Mudanya Mutlu Bir Dünya” başlığının, “Belediye Başkanı Harikalar Diyarında” diye değiştirilmesi daha uygun olacaktır. Önümüzdeki yerel seçimde Mudanya’mızı tekrar tüm paydaşlarıyla birlikte huzurlu günlerine kavuşturacağız. 8 yıldır yaptıkların unutulmaz; tekrar aday olsan da güle güle Hayri Türkyılmaz!
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…