Home GÜNCEL İZNİK ARTIK CİTTASLOW ŞEHİR

İZNİK ARTIK CİTTASLOW ŞEHİR

- Guncellenme Tarihi: 27 Kasım 2021 17:33
3 min read
İZNİK ARTIK CİTTASLOW ŞEHİR için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi olarak ilçenin uluslar arası mecralardaki tanınırlığı ve farkındalığını arttırmak amacıyla 2019 yılında hazırlık çalışmalarına başladığı Cittoslow üyeliğinde bugün önemli bir gün.

Pandemi sürecinin de girmesiyle 2 yılı bulan dosya hazırlığı ve alan inceleme süreçleri sonucunda; Dünya genelinde sadece 30 ülke ve 286 şehrin şartlarını taşıyarak ağa kabul edildiği Cittaslow Üyeliğine bugün itibariyle İznik de katılmış bulunuyor. İtalya’da gerçekleşen genel kurulda üyelik ilan edildi.

Cittaslow’un amacı kentlerin kendi kimliklerine sahip çıkarak küreselleşme sonucu ortaya çıkan şehir kargaşasına, kentlerin birbirine benzemesine, aynılaşmasının önüne geçilmesidir. Kentlerin yönetilirken yerel yemeklerine, yöresel mimarisine, geleneklerine, göreneklerin, zanaatlarına, esnafına sahip çıkılması ve desteklenmesi, birliğin üye kentler için ortaya koyduğu kriterler vasıtasıyla sağlanmaya çalışılmaktadır.

Cittaslow hareketi hızlı ve tüketime dayalı şehir yaşamına alternatif olarak ortaya çıktı.Yavaş şehirler mega kentlere oranla İznik gibi nüfusu az fakat nitelikli kentlerden oluşur. Bir yavaş şehir olabilmek kolay değil. Dünyada sadece belirli kriterlere uyan sayılı kentler Cittaslow (Yavaş Şehir) olabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra Dünya genelindeki Cittaslow üyesi şehirler bu ağın farkındalığı sayesinde turizmde popüler olmuş irili ve ufaklı şehirlerdir. İznik Belediyesi tarafından önümüzdeki süreçlerde Cittaslow ile ilgili bilgilendirme çalışmaları ve çeşitli etkinlikleri hep birlikte gerçekleştirecek.

Başkan Kağan Mehmet Usta ‘Bu vesile ile üyelik çalışmalarında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz’ dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…