Home EKONOMİ “Ramazanı iyi değerlendirmeliyiz”

“Ramazanı iyi değerlendirmeliyiz”

- Guncellenme Tarihi: 12 Nisan 2021 13:27
3 min read
“Ramazanı iyi değerlendirmeliyiz” için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, işgücü istatistiklerinin ekonomi açısından önemli bir veri olduğunu ifade ederek, ramazan ayı ve mayıs ayının pandemi yükünün hafifletildiği bir dönem olarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek sıkı kapanmanın ardından, aşılamanın da aynı hızla devam etmesiyle, başta işgücü olmak üzere, ekonomik verilerde iyileşmenin de hızla kendini göstereceğini söyledi. Türkay, şöyle devam etti:

“Pandemi yükünü hafifletirsek, esnek ve dinamik üretim kapasitemizle, dünyada pozitif olarak ayrışma potansiyeline sahibiz. Pandemi yükü hafiflemiş bir Türkiye hem iç hem dış ticarette çok hızlı yol alabilecektir. Turizm ve tarımda yaşanacak olumlu gelişmelere, yakın pazarlardan gelecek ek taleplerle yeni bir ivme kazanmamız işten bile değildir. Gelecek aylarda işgücünde ortaya çıkabilecek daha olumsuz tabloyu ortadan kaldırmanın yolu da pandemiyi hafifletme gücümüzden geçiyor.”

Türkay, ramazan ayında uygulanacak tedbirlerin acı da olsa geleceği kurtaracak nitelikte olmasını umduklarını da kaydederek, “Turizm olmazsa olmazımız. Dövizde önemli bir yere sahip. Alınacak önlemlerle güzel bir yaz geçirmek elimizde. Maske, mesafe ve hijyen ile başlayan ve aşı ile süren Covid-19 savaşını kazanabiliriz. Bunu başardığımızda başka imkanlar da açılacak önümüzde” dedi.

Türkay, tüm İslam aleminin ramazan ayını da sağlık ve huzurla geçirmesini temenni etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…