Home GÜNCEL Heey Norveç !..

Heey Norveç !..

- Guncellenme Tarihi: 12 Nisan 2021 10:31
8 min read
Heey Norveç !.. için yorumlar kapalı
0

İnternette gezinirken bu eski haber çok dikkatimi çekti.
Kuzey Avrupa da, 6 Milyon nüfuslu, Norveç’in Başbakanı Solberg’e korona önlemlerini ihlalden kendisine 20 bin kron ceza kesilmiş.
Norveç’ de iki dönemdir başbakanlık yapan ve çok sevilen Solberg, şubat ayının sonunda 60’ıncı yaş günü için bir dağdaki restoranda 13 aile üyesiyle doğum günü partisi düzenlediği için özür dilemişti. Norveç’te korona virüsü tedbirleri kapsamında 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesine izin verilmiyor.
Norveç polisi, Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Başbakan Erna Solberg’e para cezası verildiğini açıkladı. Doğum gününde aile arasında bir parti düzenlediği saptanan Solberg, 20 bin Norveç kronu (yaklaşık 19 bin TL) ceza ödeyecek.
Norveç Emniyet Müdürü Ole Saeverud,: ‘HALKIN GÜVENİNİ SÜRDÜRMEK,
Ve ÜLKENİN LİDERİ OLARAK TEDBİRLERİN EN ÖN CEPHESİNDE olması gerektiği
İÇİN ceza KESİLDİ…’dedi.
Müdür Ole Saeverud, “Kanun herkes için aynı olsa da, herkes kanun önünde eşit değildir. Dolayısıyla, halkın sosyal mesafe tedbirlerine güvenini sürdürmek için [başbakana] ceza kesmek doğruydu” dedi.
Müdür; “Solberg ülkenin lideri ve virüsün yayılmasını engellemek için uygulanan tedbirlerin en ön cephesinde” dedi.
Başbakan Solberg ise bir kez daha özür dileyerek cezayı ödeyeceğini açıkladı. Solberg, “Korona virüsü kurallarını deldiğim için üzgün olduğumu bir kez daha söylemek istiyorum” dedi.
Bakar mısınız!..
Polis açıklamasında, organizasyonu Solberg ve eşi Sindre Finnes’in birlikte yaptığı ancak kuralları ihlal etmiş olan Finnes ile restorana ceza kesilmediği belirtildi.
Norveç, Avrupa’nın en düşük enfeksiyon ve ölüm oranlarına sahip ülkelerinden biri. Bununla birlikte, daha bulaşıcı varyantlar nedeniyle 2021’in ilk üç ayında vakaların artması sonrasında ülkedeki kısıtlamalar mart sonunda sıkılaştırılmıştı.
Virüs den bu günler de ölen yok.
Günlük vaka sayısı, 238 kişi.
Norveç’i işsizi olmayan, enflasyonu düşük, yoksulluğu neredeyse sıfıra indirilmiş, devleti soydurmayan, partiliye, torpilliye, hısıma- dosta kayırma kollama yapmayan, yolsuzluk, rüşvet yoluna sapmamış, lüks Mercedes makam aracı saltanatı kurmamış,(Bakanlarının çoğu bisikletle meclise gelip- gidiyor.) VIP pahalı uçak filosu oluşturma yolunu seçmemiş, Norveç Varlık Fonu’nun parasını yememiş, Norveç Merkez Bankası rezervlerini eritmemiş, Norveç ihale kanununu 196 kez değiştirip devlet ihalelerini yandaş müteahhitlere dağıtmamış, Norveç demokrasisini zedelememiş, Norveç savcı ve hakimlerini giyotin haline getirip muhalefeti kesip biçmeyen, Norveç halkını “biz melek onlar şeytan- biz vatansever onlar vatan haini” diye ayırmadan, halkın kendisini desteklediği algısını yaratmak için salgının can almayı artırdığı günlerde iktidar partisi kongrelerini “lebalep” doldurma ihtiyacı duymadan yapan ve özetle ülkeyi kazasız, belasız yönettiği için ikinci defa seçilmiş.
Kocasıyla birlikte ailesi 13 kişi, birlikte dağ yamacında bir lokantaya gitmişler.
Doğum günü partisi yapmışlar.
Polis, lokantayı bastı.
Norveç Başbakanı Erna Solberg’a ceza yazdı.
Kocasına ise yazmadı.
Asıl örnek olacak haber buradaydı.
Sadece Başbakan’a ceza…
Norveç Emniyet Müdürü Ole Severud’a “Kır lokantasında Başbakan’ın kocası da sosyal mesafe kuralını çiğnediği halde ona ceza yok, neden?” diye sordular.
Şu cevabı verdi:
Biz Norveç polisi olarak, aslında doğum günü kutlamasını böyle dağ lokantasında aile arasında yapanlara para cezası kesmiyoruz. Fakat Başbakan’a kestik. Çünkü Başbakan, öldürücü virüse karşı halka önlem koyan, kural koyan, uymayanlara para cezası çıkaran hükümetin ön vitrininde olan birisi. Halka “şunu yap, bunu yapma” diyor, kendisi koyduğu kurala uymuyor.
Bu olmaz.
Bastık cezayı.
Halkın “sosyal mesafe tedbirlerine olan güvenini” sarsmaya Başbakan’ın hakkı yok diye düşündük.
Kestik cezayı.
Çünkü o Başbakan!
Ülkenin lideri.
Virüsün Norveç’te yayılmasını engellemek için uygulanan önlemlerin ön cephesinin komutanı…
Yazdık cezayı.
Ödeyecek.
**
TÜRKİYE’ de:
Günlük vefat sayısı 200’nün üzerinde..
Vaka sayısı:50.000 kişi.(elli bin)Vaka sayısıyla Avrupa’da birinciyiz!..
NORVEÇ ise, Avrupa sonuncusu.
Artık hayat bize de gülse, bize de böyle NORVEÇ Emniyet Müdürü gibi kanun adamı örnekleri gösterse, bize de NORVEÇ MİLLİ ahlakı verse, olmaz mı?..

Load More Related Articles
  • Adaletin Kimyası!

    Günümüzde yaşananları hepimiz izliyoruz. Siyasetçiler seçim zamanı gelince “halka inme” te…
  • Acemilik, Psikopatlık!

    Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyunuz. Her insanın yaşamında bu iki masum kelime az olsa yer…
  • Ne Nerede Ucuz?

    Bu haberler; en çok okunur, izlenir oldu. Zengini, fakiri, yoksulu herkesim ‘pahalıktan’ ş…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Adaletin Kimyası!

Günümüzde yaşananları hepimiz izliyoruz. Siyasetçiler seçim zamanı gelince “halka inme” te…